REKLAMI GEÇ

Kanserde erken teşhis önemli

Kanserde erken teşhis önemli

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Bahar Baltalarlı, kanser vakalarında erken teşhisin çok önemli olduğunu söyleyerek, “Çoğu kanser hastasına teşhis konulduğunda geç kalınmış olunuyor. Kanser tedavisi zorlu bir süreç ama erken tanı tedaviyi kolaylaştırıyor, hastanın yaşam kalitesini yükseltiyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 8 Mart 2012 Perşembe, 17:19

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Radyasyon Onkolojisi’ne cihazların gelişinin birinci yıldönümü nedeniyle bölüm başkanı Prof.Dr.Bahar Baltalarlı, hastane başhekimi Prof.Dr.Uğur Koltuksuz’un da katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Bir yıllık çalışmaları hakkında bilgi veren Baltalarlı, “Radyasyon Onkolojisi Kliniğimiz bir yaşında. Kliniğimizde kanser tanısı almış hastaların tedavi ve takibi modern tıbbın gerektirdiği gelişmiş teknik olanaklardan yararlanılarak yapılıyor” dedi.

Denizli’de yılda ortalama 1500’ün üzerinde insana kanser teşhisi konulduğunu, bu rakamın da Türkiye ortalamasına yakın olduğunu dile getiren Prof.Dr.Bahar Baltalarlı, kanserle en etkin mücadelenin erken teşhis olduğunu söyledi. Baltalarlı, açıklamasını şöyle sürdürdü;
“Erken tanı çok önemli. Erken tanı durumunda uygun tedavi ile kanserle etkin mücadele yapılıyor. Maalesef, kanser teşhisi konulmuş çoğu hastamıza geç teşhis konulduğunu biliyoruz. Teşhis geç konulduğu zaman geç kalınmış olunuyor. Yurttaşlarımız bu konuda duyarlı olmalı, mutlaka yılda bir kez hastaneye giderek, kanser tanı merkezine muayene olmaları gerekiyor.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı