REKLAMI GEÇ

Karlık Su Sağlık Bakanlığı’ndan tekzip bekliyor

Karlık Su Sağlık Bakanlığı’ndan tekzip bekliyor

Denizlili işadamı Cemal Pekdemir’in sahibi olduğu Karlık Su Pazarlama Müdürü Serbülent Tekinşen, elindeki sağlık raporlarıyla medya karşısına çıkıp, “Karlık Su’yu haksız yere suçladılar. 300 bayimizi, binlerce tüketicimizi kaybettik. Fabrikada üretim durdu. Onlarca çalışanımıza ücretsiz izin verdik. Bakanlık bu yanlışı tekzip etsin” dedi.

/ DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2012 Cuma, 17:04

Sağlık Bakanlığı’nın dolum üniteleri ve damacanalarda yaptığı geniş çaplı incelemelerin ardından dolum tesisinden alınan numunelerin sağlık koşullarına aykırı olduğunu açıkladığı Denizlili İşadamı Cemal Pekdemir’e ait Karlık Su’yun Pazarlama Müdürü Serbülent Tekinşen bir basın toplantısı düzenledi.

YAŞINALANLARI ANLATTI
Tekinşen, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğin 48. Maddesi uyarınca Aydın İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin 26 Temmuz tarihinde Karlık Su dolum tesislerinden 2 ayrı damacana su örneği aldığını, birini inceleme amacıyla götürüp diğerini yine yönetmelik gereği ‘ŞAHİT SU’ sıfatıyla mühürlediğini belirtti.

YASAL SÜREÇ İŞLEMEDİ
Aydın İl Sağlık Müdürlüğü laboratuvarında yapılan incelemede alınan numunenin koşullara aykırı bulunduğunu dile getiren Tekinşen, “Yönetmelik gereği böyle bir durumda ŞAHİT SU dediğimiz mühürlü örneğin acilen daha kapsamlı bir laboratuvarda incelenmesi ve kati kararın ondan sonra verilmesi gerekmekteydi. Raporun ardından ikinci numuneyi İzmir Hıfzısıhha Laboratuvarı’na 1 Ağustos’ta gönderdik. Ama her ne hikmetse bu sonucu beklemeden Sağlık Bakanlığı bizi 15 firma arasında açıkladı” diye konuştu.

ZARAR ÇOK BÜYÜK
Yapılan bu açıklamanın ardından oluşan kamuoyu nedeniyle 300 bayi ve binlerce müşteri kaybettiklerini dile getiren Tekinşen, fabrikanın kesilen siparişler yüzünden üretim yapamaz hale geldiğini ve çok sayıda işçiyi ücretsiz izne göndermek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

İKİ AYRI RAPOR GÖSTERDİLER
Karlık Su’yun haksız yere zarara uğratılarak, uzun yıllardır oluşan markanın bir anda ticari itibarının hiçe sayıldığını aktaran Tekinşen, hıfzısıhhanın raporunu göstererek, sularının bu raporda temiz olduğunun ortaya çıktığını, bunun üzerine 9 Ağustos’ta bakanlıkça yapılan diğer incelemenin de sağlık koşullarına uygunluğu belgelediğini vurguladı.

BAKANLIKTAN ACİL TEKZİP BEKLENİYOR
Sağlık Bakanlığı’ndan çok ayrıntılı bir açıklamayla Karlık Su hakkında yapılan yanlışı düzeltmek amacıyla bir tekzip beklediklerine vurgu yapan Tekinşen, “Yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla bir an önce bakanlıktan ayrıntılı bir açıklamayla beraber markamız hakkında tekzip bekliyoruz” dedi.

Yorumlar

yunalg   -  Bağlantı 23 Ağustos 2012, 14:54

neden dava acmiyorsunuz saglik bakanligina?madem haklisiniz neyi bekloyorsunuz?vatandasin bilmedigi bir sey mi var?yoksa saglik bakanligi hakli mi?

Merve Önder   -  Bağlantı 18 Ağustos 2012, 19:23

sağlık bakanlığı örnekleme usulü denetim yapar, sonradan yok bizim suyumuz temiz demeye kim inanır. sağlık bakanlığının ne gıcıklığı var size

Fetullah Erdoğan   -  Bağlantı 18 Ağustos 2012, 18:13

şarküteri ve soğutucuları gece kapatiyola sabahla kaşşar sucuk bakıyosun soğuk değil kimide şişmiş iyimi he

adem durmaz   -  Bağlantı 18 Ağustos 2012, 18:09

zamanında da bozulmuş tavukları sirke ile temizleyip yedirmişlerdi bize. yazıklar olsun diyorum. menderes önder pekdemir su tesisinde çalışıyor galiba

Merve Önder   -  Bağlantı 18 Ağustos 2012, 17:59

Sağlık Bakanlığı bu tür denetimlere devam etmelidir. Bakanlık örnekleme yoluyla denetim yapıyor. helal olsun. sonradan benim suyum iyi demek pek inandırıcı olmuyor.

zafer   -  Bağlantı 18 Ağustos 2012, 13:08

kıbrıs sehitler pekdemirden aldıgımız peynir sucuk da bozuk cıktı.. normal yani .. bu acıklamalar kurtarmaz sizi …

menderes önder   -  Bağlantı 18 Ağustos 2012, 08:51

Sayın Abdullah Geveloğlu sırf yorum olsun diye yorum yapmışşın. Adam suların temiz olduğunu, raporlarda temiz çıktığını açıklıyor senin yaptığın yoruma bak,

Kemal   -  Bağlantı 17 Ağustos 2012, 23:42

beter olun beter bütün pekdemirler kapansın yediniz bitirdiniz küçük esnafı

Necmi Özdilmen   -  Bağlantı 17 Ağustos 2012, 20:46

gardeşim bu sular adalet mahallesindeki pekdemirde güneşin bağrında bekliyordu nolcek yani

Abdullah Geveloğlu   -  Bağlantı 17 Ağustos 2012, 20:41

1. bu sudan epey içtim. hakkımı helal etmiyorum
2. demekki en iyi ceza buymuş, darısı tüketiciyi insan yerine koymayıp, sağılacak enayi gören diğer şirketlerin başına

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı