REKLAMI GEÇ

Kimsesiz hastalara özel personel

Kimsesiz hastalara özel personel

Denizli Kamu Hastaneler Birliğine bağlı 11 sağlık tesisinde kimsesiz bakıma muhtaç hastalar için 21 personel “hasta bakım personeli” olarak görevlendirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2014 Perşembe, 15:00

Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, sekreterlik olarak yürütülen projelerle sağlık tesislerinde sağlık otelciliği hizmetlerine yönelik yeni uygulamaların devam ettiğini açıkladı.

Son olarak merkez ve ilçelerde ki 11 sağlık tesisinde kimsesiz bakıma muhtaç hastalara refakatçilik hizmeti sağlayacak 21 “hasta bakım personeli” görevlendirildiğini söyleyen Op. Dr. Osman Acar, Türkiye’de 2011 yılında sosyal hizmet uzmanına yönlendirilen kimsesiz bakıma muhtaç hasta sayısı 6 bin 920 iken, bu sayının 2012 yılının altı aylık döneminde 5 bin 793’e ulaştığını açıkladı.

“Kimsesiz bakıma muhtaç hastalarımız yalnız değil”
Acar, “Bu görevlendirdiğimiz ‘hasta bakım personellerimiz’, kimsesiz ve bakıma muhtaç hastalarımızın kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi için onların tuvalet, kişisel temizlik, beslenme, giyinme ve malzeme temini gibi ihtiyaçlarını karşılayacak, işlemlerini yürütecek. hastaya pozisyon vermede hemşireye yardımcı olacak, ekipmanların genel kontrolünü yapacak. Diğer birimlere giderken refakat edecek, iletişim ve sosyal gereksinimlerini giderecek. Böylece bu kimsesi olmayan ve bakıma muhtaç hastalarımız hastanede yatarak tedavi gördükleri süre boyunca rahat edecekler ve refakatçi sorunu yaşamayacaklar” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı