REKLAMI GEÇ

Kızılay’a 2 günde 175 ünite kan bağışı

Kızılay’a 2 günde 175 ünite kan bağışı

Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, Delikliçınar’da kurdukları çadırda iki günde 175 ünite kan bağışında bulunulduğunu belirterek, günlük kan ihtiyacının yanında, darbe kalkışması sonrasında yurt genelinde acil kana ihtiyacın daha da arttığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2016 Perşembe, 17:07

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz akşamı başlayan ve 6 günden beri devam Demokrasi Nöbetinin yapıldığı Delikliçınar Meydanı’nda, çadır kurarak kan bağışı kabul ettiklerini açıklayan Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, günlük kan ihtiyacının yanında, darbe kalkışması sonrasında yurt genelinde acil kana ihtiyacın daha da arttığına dikkat çekerek.

denizli-darbe-girisiminin-ardindan-kizilayda-kan-bagisi-artti-1

Denizli halkının bu anlamda üzerine düşeni fazlası ile yaptığını belirten Otçu, “Denizli, kan bağışı noktasında her zaman üzerine düşeni layıkı ile yerine getirmiş ve adından sıkça söz ettirmiştir. Son günlerde yaşanan olaylar zincirinde de bu duyarlılığını bir kez daha ortaya koymuştur. Çadırımıza gelerek kan vermek isteyen vatandaşlarımızın taleplerini zaman zaman karşılamakta zorlanıyoruz” dedi.

2 GÜNDE 175 ÜNİTE KAN TOPLANDI
Kana her zaman ihtiyaç olduğunu vurgulayan Otçu, Delikliçınar Yeni Cami bahçesindeki stantta 1 doktor ve 7 personelin görev yaptığını açıkladı. Otçu, “Cansiperane görev yapan personelimiz, varını yoğunu ortaya koyarak kan alma işlemini gerçekleştirmektedir. 2 günde toplam 175 ünite kan bağışı kabul ettik. Kan verme işlemine vatandaşlarımızın devam etmesini temenni ediyorum. Biz her akşam demokrasi nöbetinin tutulduğu süre içinde Delikliçınar Meydanı’nda olacağız. Gece 02. 30’a kadar kan bağışı kabul ettik. Vatandaşlarımızı kan bağışına bekliyoruz. Verilen her kan bir hayatın kurtarılmasında önemli bir rol üstlenmektedir. Unutulmamalıdır ki, bir gün bizlere de kan ihtiyaç olabilir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı