REKLAMI GEÇ

Korona, tüm dünyaya el hijyeninin önemini öğretti

Korona, tüm dünyaya el hijyeninin önemini öğretti

5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü’nde el hijyeninin önemine değinen PAÜ Hastanesi Hemşiresi Nezihan Yamandağ, “Koronavirüs yıllardır tüm eğitimlerimizde vurguladığımız el hijyeninin önemini bir anda tüm dünyaya öğretti” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2020 Salı, 16:21

Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede uzmanlar maske ve el hijyeninin önemini vakaların görülmeye başlandığı il günden beri defalarca kez anlatıyor. Salgın nedeniyle marketlerdeki temizlik ürünleri, özellikle sabun, kolonya ve dezenfektan satışları önemli ölçüde arttı.

“ÖNEMLİ OLAN HEPİMİZİN ÖĞRENMESİYDİ”
Pamukkale Üniversitesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi Sorumlu Hemşiresi Nezihan Yamandağ, Koronavirüsün tüm insanlığa el hijyeninin önemini öğrettiğini ifade ederek, “Koronavirüs yıllardır bizlerin tüm eğitimlerimizde üzerine basa basa vurguladığımız el hijyeninin önemini bir anda tüm dünyaya öğretti. Sağlık personeli dahil olmak üzere tüm insanlar ellerini yıkamayı ya da hijyenik el ovalamayı sürekli yapmaya başladı. Önemli olan hepimizin öğrenmesiydi. Küçücük çocuklar bile su ve sabunla en az 15-20 saniye el yıkamayı anlatabiliyordu. Corona virüs nedeniyle el yıkama şu anda olduğundan daha fazla olmamıştı. Covid-19 pandemi sonrasında da devam etmesini diliyoruz” dedi.

“ENFEKSİYONLAR EL HİJYENİ İLE ÖNLENEBİLİR”
PAÜ Hastanesi AD. Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Turgut, ise sağlık çalışanlarının bu süreçte yoğun çaba sarf ettiğini ifade ederek, “Sağlık çalışanlarımız koronavirüs enfeksiyonları edinmeye yatkındırlar. Sağlık hizmetlerinden edinilmiş enfeksiyonların çoğu, uygun el hijyeni uyumluluğu, koruyucu ekipman kullanımı ve iyi eğitimli hemşireler tarafından önlenebilir. Güvenlik ve bakım kalitesi için, yeterli sayıda hemşireye sahip olmak ve ekipmana erişim çok önemlidir” diye konuştu.

“2020 HEMŞİRE VE EBE YILI OLARAK BELİRLENDİ”
Turgut, “Genel olarak salgınlarının ciddiyeti ve özellikle koronavirüs göz önüne alındığında, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yönergelerini tanıtmak ve ‘Ellerinizi Temizleyin, hayatları kurtarın’ kampanyasını dünya çapında uygulamak çok önemlidir. DSÖ, 2020’yi Hemşire ve Ebe Yılı olarak belirlemiştir” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı