REKLAMI GEÇ

Koronavirüs Bu Tarihte Bitecek! Dünya Sağlık Örgütü Açıkladı

Koronavirüs Bu Tarihte Bitecek! Dünya Sağlık Örgütü Açıkladı

Birleşmiş Milletler çatısı altında çalışmalarına devam eden Dünya Sağlık Örgütü, virüsün en az 2 sene daha süreceğini belirtiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Aralık 2020 Çarşamba, 15:30

Aşı çalışmalarının gündeme geldiği şu sıralarda virüsün bitip bitmeyeceği de merak ediliyor. Covid 19 nedir sorusunun artık sorulmadığı bir döneme geldik. Dünya genelinde aktif vaka sayısı 70 milyonu aşarken,  1.5 milyondan fazla kişi hayatını kaybetti.

Virüsün bu denli hızlanması üzerine gelen aşı haberleri sevindiriyor ve gözler Dünya Sağlık Örgütü’ne çevrilmiş durumda. Dünyada artmış durumda olan vaka sayılarına rağmen bazı kişiler yeni tip korona virüsün bitiş tarihi ile ilgili tahminlerde bulunabiliyor.

Pandemi Süreci
Geçtiğimiz haftada BioNTech ve Pfizer’in geliştirmiş olduğu virüs aşısında %90’lara varacak bir başarı alındığının açıklaması yapıldı. Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamasına göre Türkiye’de aktif vaka sayısı 1.7 milyondan fazla kişiye ulaşmış durumdayken halk umutla aşı çalışmalarını takip ediyor. Covid 19 salgınından itibaren neredeyse 1 yıl olacak ve gelinen bu süreçte yeni aşı çalışmaları insanlara umut oluyor. Bu dönemde smarttest antikor testi yöntemi de oldukça önem kazanıyor.
Tüm bilim camiası, salgına karşı siper olabilecek bir yöntemin arayışı içinde. Bu noktada pandemi salgınına uygun geri bildirimlerin belirlenip yönlendirilmesi adına hassasiyet, özgüllük ve yüksek derecede güvenirliğe sahip tanı testleri gerekiyor. Böylelikle küresel anlamda insan hayatında tehdit oluşturan salgının yavaşlamasına çalışılıyor.

Dünya Sağlık Örgütü Açıklamaları
Amerika ve Avrupa kıtası üzerinde sağlık sistemi ile birlikte sağlık çalışanlarının üzerinde yoğun bir baskı olduğunun altını çizen Dünya Sağlık Örgütü, yaptığı bir açıklama ile ekonomiyi canlandırmanın en iyi yolu virüsü yenmektir, şeklinde bir açıklama yapıyor. Buna ek olarak aşı çalışmalarında büyük bir yol kat edilerek aşılama işlemi Türkiye’de dahil olmak üzere bir çok ülkede yakın tarihte başlayacak. Yeni tip korona virüs ile hangi insanların karşılaştığını çözebilmek ve bu konuda erken önlem alabilmek için smarttest antikor testi devreye giriyor.

Aşı çalışmalarına ek olarak geliştirilen pek çok yöntem bulunsa da tüm dünyanın gözü virüsü bitirmesi konusunda umut beslenen aşı çalışmalarında. Pfizer ile BioNTech’in dünyayı kasıp kavuran yeni tip korona virüse karşı siper olarak geliştirdiği çok konuşulan aşının 3. aşama klinik deneme sonuçlarının %95’ ten fazla koruma sağladığının tespit edilmesiyle duyurulan bu haber küresel anlamda çığır açtı.

Genel Sekreterin Açıklamaları
Dünya Sağlık Örgütü’nün genel sekreteri Ghebreyesus bu konuyla ilgili olarak; aşı çalışmaları her ne kadar sevindirici olsa da rahatlayacağımız anlamına gelmiyor ifadelerini kullandı. Rehavete kapılmadan ve tedbiri elden bırakmadan hareket edilmesini söyleyen Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreteri Tedros Adhanım Ghebreyesus online ortamda düzenlediği basın konferansında bu durumu dile getirdi.

İnternette ilk kez Covid 19 nedir sorularının araştırılması ile başlanan süreçten geldiğimiz bugünde pek çok insan pandeminin bitiş tarihinden bahsediyor. Ancak ne yazık ki virüsün en iyi senaryoda bile 2022’nin sonunu bulacağı düşünülüyor. Yapılan aşı çalışmaları her ne kadar umut verse de, aşı çalışmalarının etkisinin herkeste aynı olmaması, ekonomik sebepler gibi pek çok nedenden dolayı aşının etkisinin görülme süresi uzayabilir.

Antikor Testi

Smarttest antikor testi yönteminin vücudu korumasının açıklaması şu şekildedir; sağlıklı bir insan vücudu normalde bir hastalıkla karşı karşıya kaldığında 2 tip antikor geliştiren bir yapıdadır. Birinci tip hastalık için fayda sağlamasa da ikinci tip virüsle savaşmak için var olandır. Yaklaşık olarak 7 gün içinde ortaya çıkan bu antikor ile insanların Covid-19 geçirip geçirmediği kolayca anlaşılır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı