REKLAMI GEÇ

Koronaya karşı geliştirilen Çin aşısı Denizli’ye geldi, Tabip Odası Başkanı dahil 24 sağlık çalışanı aşılandı

Koronaya karşı geliştirilen Çin aşısı Denizli’ye geldi, Tabip Odası Başkanı dahil 24 sağlık çalışanı aşılandı

Denizli Tabip Odası Başkanı Pof. Dr. Rıza Hakan Erbay, Çin aşısının Denizli’ye geldiğini ve kendisi de dahil PAÜ’de 24 sağlık çalışanının aşılandığını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2020 Perşembe, 17:37

DRT Televizyonu’nda Haftaya Bakış programına konut olan Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Rıza Hakan Erbay, koronavirüs ve geliştirilen aşıya ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Çin’den alınan aşıların Denizli’ye de ulaştığını belirten Erbay, PAÜ Hastanesi’nde aşıların denendiğini, kendisi ve 24 hastane çalışanının aşılandığını açıkladı.

Aşı çalışmalarında öncü olması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Erbay, “Hekimlik temsiliyeti makamında oturuyorsam eğer, Tabip Odası Başkanlığı’nı yürütüyorsam, bu konuda bir öncü olmamda gerekirdi” dedi.

Hiçbir aşının yan etkisinin olmadığının söylenemeyeceğini belirten Erbay, “Belki ölüm ihtimali bile ortaya çıkabilir ama hiç bir aşıda böyle bir yan etki görülmedi. Bu salgınla birebir yaşayan bir hekim olarak bir umut bu aşıyı yaptırmalıyız. Aşının geniş kitlelere uygulanıp, olumsuz sonuçları gözetilebilirdi. Ancak, hastalık çok hızlı ilerliyor ve kötü durumlara sokuyor. Pandemiyle bir savaş halindeyiz bir kar- zarar dengesi söz konusu. Bu aşı 10 yıl daha sürseydi belki bir miktar daha geliştirilebilirdi. Ama salgın yangın gibi bir hal almışken bu elimizdeki söndürücü silahı uygulamak önemli” dedi.

Yorumlar

İbrahim ÖK   -  Bağlantı 18 Aralık 2020, 09:33

Haberi gözden geçirmelisiniz.Tabip odası Bşk.ve PAÜ Öğretim Üyesi Prof.Dr.Hakan ERBAY Çin kaynaklı covıd-19 aşısını gönüllü grup içinde2ay önce yaptırdı.Aşı henüz hiçbir ile dağıtılmadı,ilk gelen parti Ankara da test aşamasında.Ltfndoğru haberveriniz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı