REKLAMI GEÇ

Kovid’le mücadelede hemşirelerin yükü büyük

Kovid’le mücadelede hemşirelerin yükü büyük

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası’nı kutlayan PAÜ Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Demet Ekici, koronavirüs ile baş etmenin zor olduğuna dikkat çekerek, mücadelede en büyük yükün hemşirelerin omzunda olduğunu dile getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2021 Pazartesi, 13:15

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Demet Ekici, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftasını nedeniyle bir açıklama yayımladı.  Tüm hemşirelerin Hemşirelik Haftası’nı kutlayan Ekici, “Hemşirelik, bilim ve sanatı içinde barındıran, geçmişten günümüze sosyal, kültürel ve teknolojik değişimlerle kendini yenilemeyi başaran, birey, aile ve toplumun sağlık durumu ile ilgilenirken, etik ve merhamet duygusunu da mesleğinin bir parçası sayan uygulamalı bir sağlık disiplinidir” dedi.

Koronavirüs ile baş etmenin her açıdan zorluğuna dikkat çeken Ekici, mücadelede en büyük yükün özellikle hemşirelerin omzunda olduğunu ifade ederek, “Geçtiğimiz Aralık 2019 yılında ilk olarak Çin’in ortaya çıkan ve ciddi akut solunum yetmezliğine neden olan SARS-CoV virüsü büyük bir felakete dönüşerek, hızla tüm dünyaya yayılmıştır. Covid-19 pandemisi hemşirelik hizmetleri yönetimi ve hasta bakım süreçlerini önemli ölçüde etkilemiş, kritik hasta sayısı ve karşılanması gereken ihtiyaçların hızlı bir şekilde artması sonucu hastane yöneticileri de ani bir organizasyonel değişikliğe gitmek durumunda kalmıştır. Bu salgınla baş etmek her açıdan zor olmakla birlikte mücadelede en büyük yük özellikle hemşirelerin omzundadır. Bu dönemde yoğun bakım gereksinimlerinin ortaya çıkması hemşireliğin temel amacı olan ‘bakım’ kavramının önemini ortaya koymuştur. Yalnızca hemşireler bir hastanın geçmişi, teşhisi, sağlık bakımı ihtiyaçları, kişisel endişeleri, hasta ailesi ve arkadaşlarının endişeleri hakkında benzersiz anlayışa ve derinlemesine bilgiye sahiptir. ICN (Uluslararası Hemşireler Konseyi) 2021 teması; hastalarla her daim iç içe ve sağlık bakım ekibinin başaktörü olan hemşireleri  Dünya Çapında Hemşirelik temasıyla onurlandırmaktadır” diye onuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı