REKLAMI GEÇ

Küçük Ali Tıp Kurbanı

Pamukkale Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi´nde doğuştan olan anomali nedeniyle penisinden estetik ameliyatı geçiren çocuk, hayatını kaybetti. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Doktorlardan şikayetçi olmayacağını söyleyen baba Şükrü Dağcı, “Onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum” dedi. Küçük çocuğun ölümüne ilaç alerjisinin neden olabileceği belirtildi.

/ DENİZLİHABER / 1 Ağustos 2007 Çarşamba, 00:00

Ali Rıza Dağcı isimli 2 yaşındaki çocuk Güney ilçesinde oturan ailesi tarafından cinsel organ idrar çıkış noktasının alt kısımda olmasından dolayı Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne(PAÜ) götürüldü. Gerekli incelemelerin yapılmasının ardından minik Ali Rıza, PAÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Başhekim Prof. Dr. Zafer Sınık tarafından ameliyata alındı. Ameliyat başarılı geçmişti. Ancak ameliyat sonrası gelişen bir dizi aksilikten sonra minik Ali Rıza’nın kalbi durdu ve hayatını kaybetti. Olaydan sonra hastane tarafından Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na haber verildi. Başsavcılık konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Çocuğu ilaç mı öldürdü?

2 yaşındaki çocuğunu kaybetmenin acısını yaşayan 3 çocuk babası Şükrü Dağcı, çocuğunu cinsel organındaki küçük bir kusurdan dolayı hastaneye götürdüklerini söyledi. Yaklaşık 2,5 saat süren ameliyatın ardından minik Ali Rıza’nın idrar çıkış noktası normal yerine alındı. Baba Dağcı, çocuğa ameliyat sonrası serum ve iğnenin verildiğini söyledi. Dağcı “Hemşireye iğnenin niye verildiğini sordum. Hemşire iğnenin rahatlatıcı olduğunu söyledi. Refakatçi kağıdını yaptırmak için aşağı indiğimde eşim Kezban Dağcı çocuğumuzun durumunun kötü olduğunu söyledi. Yukarı çıktığımda oğlum ölmüştü” dedi. Hastanedeki doktorlardan şikâyetçi olmayacağını söyleyen acılı baba “Onları vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Eğer Allah inançları varsa vicdan azabı çekerler. Narkoz mu yoksa verdikleri ilaç mı çocuğumu öldürdü. Bunları hiçbir kimse bilemez, bunu ancak doktorlar bilir” dedi.

Başhekim’in açıklamaları

Başhekim Sınık ise baba Dağcı’nın aksine hastanın verilen ilaç yada narkozdan dolayı hayatını kaybetmediğini savunarak “Yapılan müdahale sünnet operasyonu değildi. Penis ucundaki deliğin geride olmasından dolayı olması gereken yere alınması için ameliyat yapıldı. İleride sorun çıkartabilecek bir rahatsızlıktı. Buna bağlı olarak fonksiyonel ve estetik bir operasyon yapıldı. Ameliyat öncesi tüm tetkikler yapıldı. Hasta yakınlarının onayı ile cerrahi müdahale gerçekleşti. Ameliyat sırasında ve ameliyat sonrasında herhangi bir sorun yaşanmadı. Hasta ameliyattan normal olarak uyandı. Ameliyat sonrasında hastanın kalbinin durduğu saptandı. Anında müdahale edildi yoğun bakıma alınarak yaşam destek ünitesine bağlandı. Fakat ne yazık ki bir gün sonra hastayı kaybettik kurtaramadık. Yapılan incelemeler gerek ameliyat öncesinde esnasında ve sonrasında bir eksiklik saptanmadı. Çocuğun önceden bazı maddelere karşı duyarlı olduğu ön görülmedi. Dünyanın her yerinde bu saptanamıyor. Ne yazık ki bu acı olayı yaşadık” dedi.

Olaydan sonra Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı Ali Rıza’nın ölüm sebebinin anlaşılması için soruşturma başlattı. Soruşturmanın birkaç gün içinde sonuçlanması bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı