REKLAMI GEÇ

Kurşunoğlu: Şiddet ve mobbing en büyük sorun

Kurşunoğlu: Şiddet ve mobbing en büyük sorun

Türkiye Kamu-Sen Denizli Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen (TSS) Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, hemşirelerin en fazla yakındığı konunun “şiddet ve mobbing” olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2016 Çarşamba, 17:56

Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi ve TSS Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Hemşirelik Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, hemşireler başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının sıkıntı içinde bulunduğunu belirtti.

“455 BİN HEMŞİREYE İHTİYAÇ VAR”
İstihdam yetersizliğinden kreş eksikliğine kadar uzanan sorunlar yumağıyla hemşirelerin baş başa bırakıldığını kaydeden Kurşunoğlu, “İstihdam eksikliği nedeniyle hemşire arkadaşlarımız yoğun iş yükü ve sonu gelmeyen nöbetlere mahkum edilmektedirler. AB kriterleri için çok hassas olunan bu dönemde, Türkiye’nin AB’yi yakalamak için 455 bin ebe hemşireye ihtiyacı olmasına rağmen, ne yazık ki bu yönde bir adım atılmamaktadır” dedi.

ÖZLÜK HAKLARINDA MAĞDURİYET
“Sözleşmeli hemşire, vekil ebe hemşire” gibi istihdam türleri ile çalışanların özlük hakları açısından mağdur edildiğini dile getiren Kurşunoğlu, “Bir yanda başta üniversite hastaneleri olmak üzere sağlık kurumlarında hemşire eksikliği nedeniyle servisler kapatılmak zorunda kalınırken, bir yanda da iş bekleyen hemşirelerin olması istihdam yetersizliğinin yanı sıra planlamanın da yapılmadığını göstermektedir. Ayrıca zaten yetersiz hemşire istihdamı yüzünden artan iş yükü, bazı hemşirelerinde hemşirelik hizmetleri dışında çalıştırılıyor olmasıyla katmerlenerek artmaktadır” diye konuştu.

“ŞİDDET VE MOBBİNG EN BÜYÜK SORUN”
Hemşirelerin şiddet ve mobbing uygulamasından rahatsız olduklarını vurgulayan Kurşunoğlu, “Sağlıkta cinayete kadar uzanan şiddet olaylarından en fazla etkilenen meslek mensuplarından biri de hemşirelerimizdir. Yoğun bakımda, hasta odalarında hemşirelerimiz şiddete uğramakta, can güvenliklerinden yoksun bir şekilde hizmet üretmeye çalışmaktadır. Bu şiddetin yanı sıra mobbing, baskı, ayrımcılık gibi uygulamalarla çalışma hayatı adeta zehir edilmektedir. Birçok hemşire arkadaşımız ne yazık ki tükenmişlik sendromu yaşamaktadır” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı