REKLAMI GEÇ

Menopoz poliklinikleri hizmete girdi

Menopoz poliklinikleri hizmete girdi

Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, Denizli Devlet Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanesi’nde, ‘Menopoz Poliklinikleri” açıldığını bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2014 Perşembe, 14:02

Op. Dr. Osman Acar, hizmete açılan polikliniklerde, menopozun korkulu bir rüya olmaktan çıkarılıp, kadınların sağlıklı, mutlu ve üretken bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerine yardımcı olunacağını belirtti.

Menopozun doğal bir sürecin sonucu olduğunu ifade eden Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, “Kadın hayatının önemli evrelerinden biri olan ve insan ömrünün ortalama üçte birine denk gelen menopoz, doğal bir sürecin sonucudur. Toplumumuzda ise yaygın ve yanlış bir kanı olarak menopoz dönemi, yaşlılık döneminin başlangıcı olarak görülmektedir. Ortalama menopoz yaşının 50 ve ortalama insan ömrünün 70’li yaşların üzerine çıktığını düşündüğümüzde, menopoz döneminin aslında insan hayatının önemli bir kısmını kapsadığını görebiliriz” dedi.

Menopoz polikliniklerinin bu dönemdeki kadınlara daha iyi hizmet vermek üzere açıldığını vurgulayan Acar, “Polikliniklerde doğal ve cerrahi menopozda ya da menopozal geçiş dönemi olan hastalara ağırlıklı olarak hizmet verilecek. Bu dönemde hastaların en sık karşılaştığı şikâyetlere yönelik incelemeler ve sağlık taramaları yapılabilecek. Bu taramalardan bazılarına değinecek olursak SMEAR (rahim ağzı kanseri tarama testi), mamografi (meme kanseri tarama testi), kemik dasitometri ölçümü (kemik yoğunluğu ölçümü), pelvik ultrasonografiye menopoz polikliniklerinde bakılabilecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı