Muayene sırası çile olmaktan çıktı

Denizli Servergazi Devlet Hastanesi’nin uygulamaya koyduğu ‘Hasta Tanıma Sistemi’ ile muayene kaydı yaptırmak, artık çile olmaktan çıktı. Hastaların kuyrukta beklememesi için tüm polikliniklerin önüne kurulan hasta tanıma sistemiyle, hasta 5 saniye içinde sıra alıyor.
/ DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2009 Salı, 00:00
Teknolojik gelişmelere ayak uyduran Denizli Servergazi Devlet Hastanesi, hasta tanıma sistemini hayata geçirdi. Uygulanan sistemle, hasta kendisine ait tanıtım kartını poliklinik önündeki cihaza okutarak, sıra numarası almayı beklemeden muayene olabiliyor. Üzerinde adı ve kimlik bilgileri olacak kartı cihazdan geçiren hastanın kaydı, otomatik olarak yapılarak, LCD ekrana yansıtılıyor. Bu sistemle hastanede uzun kuyruklar oluşması engellenirken, doktorların ve hastanenin genel duyuruları da elektronik panolar sayesinde hastalara duyuruluyor.
< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Servergazi Devlet hastanesi Başhekimi Gürbüz Akçay düzenlediği basın toplantısıyla ‘Hasta Tanıtım Kartı’nı tanıttı. Başhekim Gürbüz Akçay, yeni uygulama ile hastaların kayıt bölümünde uzun süre kuyruk beklemesinin önüne geçildiğini belirtti. Akçay, “Uygulamaya geçtiğimiz yeni hasta kayıt sistemine göre, hastalara tanıma kartı veriyoruz. Hasta o günkü şikâyetine göre, hangi poliklinikte muayene olmak istiyorsa, doğrudan o poliklinik odasının kapısına giderek, kartını okuyucu cihazından geçiriyor, böylece birkaç saniyede kayıt ve sıra alma işlemini gerçekleştirebiliyor. Ayrıca, hasta kaydını yaptırmadan önce poliklinik sekreterliği biriminden ya da hastanenin çeşitli yerlerine yerleştirilen büyük LCD ekranlarından, hangi poliklinikte hangi doktorun olduğunu, muayene olmak istediği doktorun o gün poliklinik hizmeti verip vermediğini sorgulama olanağına kavuştu. Böylece hasta en kolay ve bilinçli şekilde kendi tercihine göre kaydını yaptırabiliyor” dedi.
Kart, 2 TL
Sisteme geçilmeden önce sabah çok erken saatlerde hastaneye gelip çok uzun kuyruklarda bekleyerek, ancak doktoruna erişebilen hastaların, yeni sistemde, eğer kartı varsa doğrudan polikliniklere çıkıp, kartını okutarak muayene olabildiğini ifade eden Akçay, vatandaşın 2 TL’ye bu karta sahip olabileceklerini kaydetti. Akçay, “Kartın ön yüzünde hastanın ismi, T.C. kimlik numarası ve hastanın dosya numarası bulunacak. Türkiye’de çok fazla birbirine benzeyen ad ve soyadı olduğundan, bu kartla hastanın kim olduğu çok kısa zamanda öğrenilecek. Bilgisayarlarımızda barkot okuma sistemi var. Vatandaşlarımız T.C. kimlik numarasını bilmiyor ise bu da onlar için bir avantaj olacak. Vatandaşımız bu kartla bir sonraki gelişinde poliklinikler önüne yerleştirilen kart okuma cihazlarına kartını okutuyor. Sırasını beklemeye başlıyor. Koridorlara yerleştirilen LCD ekranlarla, hastalarımız sırasını bu ekranlardan takip ediyor. Böylece hem poliklinikler önünde, hem de sıra almak için bilgi işlem merkezi önünde yığılmalar önleniyor” dedi.