REKLAMI GEÇ

NASH Sendromu için uzmanlar uyarıyor

NASH Sendromu için uzmanlar uyarıyor

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi AD. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Birsen, gelecek 5 yıl içinde toplum sağlığını ciddi ölçüde etkileyecek “NASH Sedromu” için uyarıda bulundu. Birsen, “Bu rahatsızlığın tedavisi için metabolik cerrahi umut veriyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2019 Salı, 11:45

PAÜ Hastanesi Genel Cerrahi AD. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Birsen obezite hakkında bilgi verdi. Obezite ameliyatlarının karın açılmadan küçük deliklerle teknolojik cihazlarla yapıldığını belirten Doç. Dr. Birsen bu operasyonun Kelepçe ameliyatından çok farklı olduğunu belirtip,bu ameliyatların kilo vermenin yanında diyabet, yüksek tansiyon, solunum bozukluğu, kolestrol gibi bir çok hastalığı da düzenlediğinin altını çizdi.

NASH SENDROMU
PAÜ Hastanesi’nde bu rahatsızlık nedeniyle ameliyat olan ikiz kardeşleri örnek veren Doç. Dr. Onur Birsen, tek yumurta ikizlerinin her ikisinde de obeziteye bağlı karaciğer yağlanması ve alkole bağlı olmayan karaciğerin iltihabı bir hastalığı olduğunu belirtip, “Bu rahatsızlık çok bilinmeyen ama önümüzdeki 5 yıl içinde çok ciddi toplum sağlığını etkileyecek bir problemdir. Tedavi edilmeyen NASH vakaların bir kısmı karaciğer sirozu ve karaciğer tümörü ile sonuçlanmaktadır. NASH sendromu ve metabolik sendromun için en umut veren tedavi yöntemlerinden biri metabolik cerrahidir” diye konuştu.

Diğer taraftan Doç. Dr. Birsen, “Günümüzde obezite ameliyatları doğru ellerde, çok düşük riskle yapılıyor. Bu ameliyatı düşünen hastalar öncelikle cerrah ve hastaneye dikkat etmeli. Hastanenin tam teşekküllü bir hastane olması, 3. basamak yoğun bakım hizmetlerinin verilebilmesi çok önemli. Bu ameliyatların ekip işi olduğu unutulmamalı, deneyimli bir merkezde deneyimli bir cerrah ile riski en aza indirmek mümkün. Doğru ameliyat ile hastalar, sağlıklı olarak kabul edilen kilo düzeyine 1-1.5 yıl gibi kısa bir sürede ulaşırlar” dedi.

Yorumlar

yusuf kenan kandemir   -  Bağlantı 27 Ağustos 2019, 14:46

merhaba , doç.dr.Onur BİRSEN hocamıza 2014 yılında ameliyat oldum sayesinde 70 kg verdim hayata yeniden döndüm . Karaciğer büyümesi ,uyku apnesi ,tip2 diabet rahatsızlıkllarım tamamen geçti ,sağlıklı bir birey oldum.Hocama tekrar teşekkür ederim

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı