REKLAMI GEÇ

Organlarıyla 5 hastaya umut oldu

Organlarıyla 5 hastaya umut oldu

Beyin kanaması geçiren ve Denizli Devlet Hastanesi’nde 3 gün süren yaşam savaşını kaybeden 67 yaşındaki Meryem Duman, organlarıyla 5 hastaya umut oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ekim 2019 Perşembe, 12:25

6 Ekim’de evinde rahatsızlanarak Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Meryem Duman’ın beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi’ne alınan Meryem Duman, yapılan tüm müdahalelere rağmen 3 gün süren yaşam savaşını kaybetti, 9 Ekim’de beyin ölümü gerçekleşti.

Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimi ekipleri tarafından Meryem Duman’ın ailesiyle yapılan görüşmeler sonunda organ bağışına onay alındı. Aydın’dan gelen ekipler tarafından Meryem Duman’ın karaciğeri, böbrekleri ve korneaları alındı.

Alınan organlardan Karaciğer Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’ne, böbrekler İstanbul Şişli Florance Nightingale Hastanesi ile Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne, Kornealar da Pamukkale Üniversitesi’ne gönderildi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Meryem Duman’ın ailesine baş sağlığı dileyerek; “Denizli’de canlıdan ve kadavradan organ bağışına olan duyarlılığın çığ gibi büyüdüğünü görüyoruz. Daha iki gün önce Hüseyin Eskin’in organları ailesi tarafından bağışlanmıştı. Bugün de Meryem Duman’ın organları bağışlandı. Bu bağışla birlikte Denizli’de 2019 Ekim ayı itibariyle 42 beyin ölümüne karşılık 21 organ bağışı gerçekleşti. Geçen yıla baktığımızda ise 45 beyin ölümüne karşılık 15 organ bağışı olmuştu. Yine canlıdan organ bağış sayılarında da 10 bini geçtik. Rakamlara baktığımızda organ bağışını arttırmak için başlattığımız Her Bağış Yeni Bir Hayat projesi kapsamında Denizli’nin doğru yolda ilerlediğini, vatandaşlarımızın organ bağışına olan duyarlılığının arttığını görüyoruz. Denizli’de Organ Bağışı Birimlerimizle vatandaşlara organ bağışını anlatmaya devam edeceğiz. Organ bağışında bulunan tüm ailelere sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı