REKLAMI GEÇ

Pamukkale Rotary’den anaokulu

Pamukkale Rotary’den anaokulu

Pamukkale Rotary Kulübü, Çameli’nin Çamlıbel Köyü’ne bir anasınıfı, bir kreş, mutfak ve 6 adet tuvaletten oluşan anaokulu yaptırdı. Dört ayda tamamlanan ve 55 bin YTL’ye mal olan anaokulunun açılışı dolayısıyla, Çamlıbel Köyü’nde bir tören düzenlendi.

/ DENİZLİHABER / 3 Kasım 2008 Pazartesi, 01:00

Pamukkale Rotary Kulübü’nün, Çameli’nin Çamlıbel Köyü’ne yaptırdığı, bir anasınıfı, bir kreş, mutfak ve 6 adet tuvaletten oluşan anaokulunun açılışı törenle yapıldı.

Çamlıbel Köyü Muhtarı Şakir Demir, Rotary Kulübü’nün büyük bir başarıya imza attığını ve köylerine bir anaokulu kazandırılmasını sağladığını belirterek, köyü adına Rotary Kulübü temsilcilerine ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Pamukkale Rotary Kulübü Toplum Birliği Komite Başkanı Cengiz Alptekin de, Rotary Kulübü’nün organize eden ve hizmet getirmeye çalışan bir olgu olduğunu belirterek, “Rotary Toplum Birliği Komitesi, herhangi bir Rotary kulübünün, herhangi bir yöremizde tespit ettiği eksikliği gidermeye çalışmaktadır. Götürdüğümüz hizmetlerde önceliğimiz eğitim hizmetleridir. Bu anaokulumuzu 4 ay gibi kısa bir sürede bitirdik ve 30’un üzerinde yavrumuz bu okulda eğitim görecekler. Bizler bunun mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, eğitimin kutsal yuvalarının okullar olduğunun altını çizerek, “Eğitim seviyesini en üst seviyeye çıkarmış ülkeler çağdaş medeniyet seviyesini yakalamış ülkelerdir. Biz bütün birimlerimizle bu amaca ulaşmak için hamleler yapmak zorundayız. Anaokulunda okullaşma oranı Çameli ilçemizde yüzde 40 dolaylarında. Bu oranı daha da arttırmak için çabalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Kaymakam Murat Büyükköse de, Çamlıbel İlköğretim Okulu’nun 6 öğretmen ve 93 öğrenci ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olduğunu söyleyerek, yapılan anaokulunun çok önemli bir eksiği giderdiğini ifade etti.

Vali Yavuz Erkmen, eğitim yatırımlarının ülkenin geleceğine yapılan yatırımlar olduğunu ifade ederek, “Bütün çocuklarımızı okutmamız lazım. Maddi yetersizliklerden dolayı çocuğunu okutamayan hiçbir velimiz olmasın. Bizlere sorunlarını iletsinler ve onlara maddi olarak, araç gereç olarak yardım ederiz. Denizli okul öncesi eğitimde istenen seviyede değil. Bunun istenen seviyeye çıkartılması için çalışmalarımız son hızıyla sürüyor. Denizli’de hayırseverlerimizin yaptırdıkları okullar çok önemli bir orana ulaşmış durumda. Buradan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Erkmen, anaokulunu yaptıran Pamukkale Rotary Kulübü Toplum Birliği Komite Başkanı Cengiz Alptekin’e plaket verdi. Anaokulunun açılışı Vali Yavuz Erkmen, protokol üyeleri ve köylü vatandaşlar tarafından gerçekleştirildi. Vali Erkmen, anaokulunu gezerek bir süre anasınıfı öğrencileri ile sohbet etti ve çocuklara Denizli Valiliği’nin hazırlattığı t-shirtleri hediye etti. Okuldaki incelemelerinin ardından vatandaşlarla da bir araya gelen Vali Erkmen, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı