REKLAMI GEÇ

Pamukkale Üniversitesi’ne inme merkezi kurulması için çalışma başlatıldı

Pamukkale Üniversitesi’ne inme merkezi kurulması için çalışma başlatıldı

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi bünyesinde inme (beyin felci) merkezi kurulacak. Merkezde, ölümcül olabilen ya da kalıcı hasarlar bırakan inme, 6 saatten önce tedavi edildiği için bırakacağı risk en aza inecek. 1.5 milyon liraya malolacak merkezin kurulmasını bağışlar hızlandırabilir.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mart 2021 Perşembe, 21:02

DENİZLİ HABER
Denizli ve çevre illerden inme geçiren vatandaşlara hızlı bir şekilde müdahale edilip tedavilerinin yapılmasının planlandığı İnme Merkezi’nin kurulması için de sertifikasyon süreci başlatıldı.

6 SAAT İÇİNDE MÜDAHALE HAYAT KURTARIYOR
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, inmeye (beyin felci) dikkat çekti. İnme tedavisinin ve tedavide kullanılan malzemelerin ciddi maliyetler getirdiğini kaydeden Prof. Dr. Kutluhan, “PAÜ İnme Merkezi’ni hayata geçirmek istiyoruz. Ortalama 1.5 milyon TL tutarlı bir bilimsel çalışma projesi yürütülecek. Bu hizmeti üniversitemizde kurulacak olan merkez ile kapsamlı bir şekilde vereceğiz. Zaman kazanmak ve hastaların İnme Merkezimize nakli için Denizli İl Sağlık Müdürlüğümüz ve 112 Acil Çağrı Merkezimiz ile koordineli bir şekilde çalışacağız” dedi.

DESTEK İSTEDİ
Rektör Kutluhan, merkezin faaliyete geçmesi için bağışçılara ihtiyaç olduğunu belirtirken, “İnme Merkezimiz hayata geçtiğinde bundan şehrimiz ve bölgemiz yararlanacak. İnme Merkezi hayati bir öneme sahip fakat bağışçılarımızın destekleri de bu noktada merkezimiz kadar hayati önem taşıyor” diye konuştu.

VALİ ATİK: ÇOK ÖNEMLİ GELİŞME
Denizli Valisi Ali Fuat Atik ise, “Hayati öneme sahip olacak olan bu merkez, Denizli’nin artılarından biri olacak. Çok önemli bir gelişme. Bunları hep birlikte çalışırsak yapabiliriz, her işte bir ve beraber olursak başarılı neticeler alabiliriz” dedi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ ÖZTÜRK: KANAYAN YARAMIZDI
Denizli Sağlık Müdürü Berna Öztürk de, “Bu durum Denizli olarak kanayan yaramızdı. Bu merkezin Pamukkale Üniversitesi bünyesinde gerçeğe dönüşecek olması bizleri de heyecanlandırdı. PAÜ İnme Merkezi ile ilgili yapılacak bütün çalışmalara şimdiden destek olmaya hazırız” dedi.

Bölgeye hizmet verecek
Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim Üyesi Prof. Dr. Eylem Değirmenci, projeye ve merkeze dair detayları şu bilgileri paylaştı:
“İnme kalp krizi gibi ciddiye alınması ve ani müdahale edilmesi gereken bir vakadır. Bir inme vakasına müdahale etmek için en fazla 6 saatimiz var. Bu sebeple acil müdahale çok önemli. 112 hemen aranmalı ve hastaneye sevk gerçekleşmeli. İşte İnme Merkezimizin hayata geçmesi bu açıdan çok önemli. Merkez, hem Denizli hem de çevre iller için acil müdahalenin bir merkezi olacak. “Genişletilmiş İnme Ünitesi Sertifikasyonu” için de başvurumuzu yaptık.”

Yorumlar

Bayram CERİT   -  Bağlantı 5 Mart 2021, 14:11

Ne bağışı?
Neden Bağış?
Toplanan SSk- Bağkur primleri nereye gidiyor?
Devlete onca mükellefin verdiği KDV-Gelir vergisi Ötv nereye harcanıyor da bağış istiyoruz?
Madem ki çok önemli; Dünyanın en büyüğü yatırımlardan tasarruf etsek de bunu yapsak…

Süleyman Akyol   -  Bağlantı 4 Mart 2021, 21:54

1,5 milyon Büyükşehir versin. Denizlispor’a 3 milyon veren buraya 5 milyon verir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı