Partneriniz çok mu kıskanç?

Partneriniz çok mu kıskanç? Onu hemen suçlamayın. Şuan size yaşattıklarının nedeni geçmişte yaşadıkları olabilir.
/ DENİZLİHABER / 17 Nisan 2012 Salı, 12:21
ADVERTORİAL
Eşinizin, sevgilinizin veya nişanlınızın kıskançlığından mı yakınıyorsunuz? Onu hemen suçlamanız yanlış çünkü Empati Danışmanlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nden Psikolojik Danışman Kemal Tuncer’e göre, kıskançlık duygusunun altında yatan nedeni geçmişte karşılaştığı olumsuz tecrübeler olabilir.
Geçmişe inmek gerekiyor
Tuncer, kişinin geçmişte yaşadığı tecrübeleri kabullenmediği sürece bu duygunun sürekli olarak devam etmesinin mümkün olduğunu dile getiriyor. Kıskançlık duygusunu asıl tetikleyen unsurlardan en önemlisinin kişinin kendisi olduğunu dile getiren Tuncer, kişinin çocukluk yıllarında ya da gençlik çağında küçük düşürülmesi veya çaresiz kaldığını hissetmesiyle sonuçlanan tecrübelerinin kıskançlık duygusunu tetiklediğine dikkat çekiyor. Tuncer, kıskançlığın tedavisinin olduğunu fakat kolay bir tedavi olmadığının da altını çiziyor.
Kıskançlık akıl bozukluğu değil
Kıskançlığın akıl bozukluğu ile ilgili psikolojik bir rahatsızlık olmadığına vurgu yapan Tuncer kıskançlık duygusunun tedavisinin ise kolay olmadığını belirtiyor.
Kıskançlık yalnızlaştırıyor
Tuncer “Kıskançlık duygusu birden ve hiç beklenmedik bir anda ortaya çıkıyor. Bu hisse kapılan kişilerin artık saplantı haline gelmiş kıskançlık duygusu nedeni ile dünya ile olan bağlantıları kesiliyor” diye konuşuyor.
Çaresizlik kıskançlıkla örtülmez
Empati Danışmanlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nden Kemal Tuncer, pek çok kişinin kıskançlık duygusunu çaresizliğin tedavisi olarak gördükleri için seçtiklerini de belirtiyor.