REKLAMI GEÇ

PAÜ Hastanesi çalışanları hastane önünde eylem yaptı: PAÜ işçinin hakkını ver

PAÜ Hastanesi çalışanları hastane önünde eylem yaptı: PAÜ işçinin hakkını ver

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi önünde eylem yaptı, yönetime seslenerek; çalışma şartlarının iyileştirilmesini ve haklarının verilmesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2024 Perşembe, 10:23

Üniversite hastanesi bahçesinde bir araya gelen gurup ellerinde “PAÜ işçinin hakkını ver” yazılı pankart ve dövizler taşıyarak yürüyüş yaptı.
Grup adına açıklama Yapan Türkiye Sağlık Ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Denizli İl Temsilcisi Zeki Kılıç, şöyle konuştu:
1 ocak 2024 tarihinden bu yana, 3 ay boyunca hastane işçilerinin yaşadığı mağduriyetleri, sendika yönetimi ve sendika temsilcileri olarak defalarca dile getirmemize rağmen hastane yönetiminden hala bir karşılık bulamadığımız için bu açıklamayı yapma gereği hissettim.
Yaklaşık 3 haftadır sağlık emekçisi arkadaşlarımızla yönetime sesimizi duyurmak için verdiğimiz mücadele sonucunda yönetim tarafından hiçbir şekilde tarafımıza geri dönüş sağlanmamıştır.
Ayrıca 1023 kişilik emekçi kardeşimi görmezden gelip, kulaklarını tıkamışlardır.
Aynı kurumda aynı kadroda çalıştığımız arkadaşlarımızla aynı şekilde haftalık 40 saat çalışma, eşit ücret ve aynı zamanda saygı değer kadın çalışanlarımızın doğum sonrası gece çalışmamasının 12 ay değil.
24 ay olmasını istiyoruz! Bu taleplerimizin yerine getirilmesi için aylardır mücadele veriyoruz.
Çünkü rektörlük çalışanlarımız haftalık 40 saat çalışıp 40 bin tl maaş alırken hastane çalışanlarımız 45 saat çalışıp 30 bin tl maaş almaktadır.
Söz konusu ayrımcı uygulama, kurum çalışanlarının moral ve motivasyonlarını iyice düşürmüştür.
Mağduriyetimizi üniversite ve hastane yönetiminin her yöneticisine dile getirmemize rağmen hiç kimse sorumluluğu üstlenmemekte ve sorumluluğu birbirlerine atmaktadırlar.
Düdük çal buradan soruyorum: devletimize ait bu makamlarda oturan kişiler bu sorunları çözmek için varsa eğer neden hala sorunlarımıza çözüm bulunmuyor?
Oysa ki emekçilerin sorunlarını çözen yöneticilerin, emekçiler tarafından bağrına basıldığı aşikardır. vermiş olduğumuz rahatsızlıktan dolayı buradaki hasta ve hasta yakınlarından özür dileriz.
Ancak bu rahatsızlığın sebebi ayırımcılık yapanlar ve hakkımızı vermeyenlerdir.
Düdük çal iyi niyet ve hoşgörü çerçevesinde anlaşmaya varmak önceliğimizdir.
Anlaşmaya varmadığımız sürece hareketimiz devam edecektir.
Altını çizerek söylemek isterim ki ülkemizin de taraf olup imza atmış olduğu uluslararası çalışma örgütü sözleşmelerine, insan hakları Avrupa sözleşmesine ve Avrupa sosyal şartına dayanarak üretimden gelen gücümüzü kullanmaktan çekinmeyeceğimizi bildirmek isterim.
Hakkımızı alana kadar durmak yok bunun sonucunda bizden hizmet bekleyen masum vatandaşlarımızın ve hastalarımızın mağduriyetler yaşamasını istememekteyiz.
Şayet mağduriyet yaşarlarsa bilinmesi gerekir ki bunun sorumlusu biz değil, bizim hakkımızı vermeyenlerdir.
Kurumu yönetenlere çağrımız, haklarımızın teslim edilmesidir.
Hasta ve hasta yakınlarımızın da bu sorunlardan dolayı mağdur olmaması adına taleplerimizin karşılanması gerekiyor
Bayram öncesi çözüm sağlamak için tarafımıza dönüş olmadığı takdirde bayram geçtikten hemen sonra sesimizi daha iyi duyurabilmek adına şube başkanlarımızla birlikte hareketlerimize devam edeceğiz.
Yöneticilerimizi göreve davet ediyorum taleplerimiz karşılık bulana kadar mücadelemize devam edeceğiz.

Yorumlar

ali özkurt   -  Bağlantı 4 Nisan 2024, 11:33

sayın rektörüm ziyadesiyle hüsn-i niyetli ve hakkaniyetlidir.konuyu çözüme kavuşturacağına olan inancım tamdır

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı