REKLAMI GEÇ

PAÜ’de Gestalt Terapi anlatıldı

PAÜ’de Gestalt Terapi anlatıldı

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nün düzenlediği PDR günleri kapsamında, PAÜ’ye gelen Türk PDR Derneği Kurucu Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Voltan Acar, Gestalt Terapi konulu bir söyleşide öğrencilerle buluştu.

/ DENİZLİHABER / 16 Mart 2010 Salı, 18:14

Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Prof. Dr. Nilüfer Voltan Acar, sözlerinin başında Gestalt Terapi’nin anı yaşamaya dayalı bir yaklaşım olduğuna değinirken, bu terapide sık kullanılan kavramlara açıklık getirdi.

Olgunluğun, Gestalt Terapisi’nde önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Acar, olgun insanı da ayakları yere basan ve doğru nefes almayı bilen, zor durumda kimlerden yardım isteyebileceğinin farkında olan insan olarak tanımladı. Terapide önemli bir diğer kavramın “bitmemiş işler” olduğunu söyleyen Prof. Dr. Nilüfer Voltan Acar, hayatımızda yaşamamız gereken duyguları engellemenin veya daha sonraya ertelemenin geleceğimizi etkileyeceğine değinirken, baskıcı toplumlarda yaşayan kişilerin hayatlarında, duygularını tam olarak ifade edemediğini söyledi.

İhtiyaçlar Kuramı’nın da Gestalt Terapisi’nde önemli bir unsur olduğunu belirten Acar, insanların temel ihtiyaçlarını birinci sıraya aldıklarını, ihtiyaçlarını giderdikten sonra bunun sıralamada gerilerken, bir başka ihtiyacın ilk sıraya yerleştiğini, bu döngünün kum saati gibi birbirini izlediğini ifade etti.

İnsan hayatında anı yaşamaya engel olan en büyük nedenlerden birinin kaygı olduğuna değinen Prof. Dr. Nilüfer Voltan Acar, en önemli kaygıların performans kaygısı ve sahne korkusu olduğunu belirtti.

Konferansın ardından Prof. Dr. Nilüfer Voltan Acar, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı