REKLAMI GEÇ

PAÜ’de kanserde erken tanı konuşuldu

PAÜ’de kanserde erken tanı konuşuldu

PAÜ Tıp Fakültesi’nde, kanserde erken tanı ve tedavide yenilikler konuşuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2018 Perşembe, 15:29

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından 1-7 Nisan Kanserde Farkındalık Haftası’nda düzenlenen etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen ‘Kadın Genital Sistem Kanserlerinde Erken Tanının Önemi ve Tedavide Yenilikler’ konuşuldu.

PAÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panelin moderatörlüğünü Rektör Yardımcısı ve PAÜ Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları A.D. Tıbbi Onkoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Yaren yaptı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arzu Yaren, bu paneli düzenlemelerindeki amaçlarının kanserde teşhisin erken evrede konmasının önemi ve bunun içinde etkin tarama çalışmalarının sağlanmasında halkın, sağlık çalışanların ve tıp öğrencilerinin doğru bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi olduğunu ifade etti. Pamukkale Üniversitesi bünyesinde yapılan ve yapılması planlanan sosyal sorumluluk proje çalışmalarının devam edeceğini belirten Prof. Dr. Arzu Yaren, meme kanseri dışında farkındalık yaratılması gereken bir başka kanser türünün rahim ağzı kanserinin olduğunu vurguladı.

Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi A.D. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahar Baltalarlı, Patoloji A.D. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferda Bir, Kadın Hastalıkları ve Doğum A.D. Dr. Öğretim Üyesi Derya Kılıç Sakarya, rahim ağzı kanserinde farkındalığı artırmak için sunumlar yaparak, panele katılım gösteren sağlık çalışanları, akademisyenleri ve öğrencileri bilgilendirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı