REKLAMI GEÇ

PAÜ’de mucize ameliyat

PAÜ’de mucize ameliyat

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde doktorların uyarılarına rağmen anne olmaya karar veren 7 aylık hamile Ümmühan İnan’ın kalp kapağı başarılı bir operasyonla değiştirildi. Üstelik bu annenin ikinci ameliyatıydı. Bu yüzden bebeğinin hayatta kalması çok zordu. Ameliyat olmazsa ne kendisinin, ne de bebeğinin yaşama şansı yoktu. Bir mucize gerçekleşti. Şimdi anne ve bebeği birbirlerine kavuşacakları günü bekliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2014 Çarşamba, 14:50

Ümmühan İnan 28 yaşında. 4 yıl önce kalp kapağı romatizmal bozulma nedeniyle değiştirildi. Hastanın ömür boyu kan sulandırıcı ilaç kullanması gerektiğinden gebe kalması çok riskliydi. Anne olma isteği ağır bastı ve hamile kaldı.

YA BEBEK YA İKİSİ DE ÖLECEK!
Hamileliğe zarar vereceği için 7. ayında kan sulandırıcı ilaç kesilerek yerine iğne tedavisine geçildi. Ancak iğnenin etkinliğinin gebelerde daha az olmasından ötürü değişen kalp kapağında pıhtı oluşmasından dolayı akciğer ödemi ile karşı karşıya kaldı. PAÜ Hastanesi’nde yapılan tetkiklerde kapağın oluşan pıhtı nedeniyle neredeyse kapanmak üzere olduğu ve acilen ameliyat edilmesi gerektiği anlaşıldı.

Ameliyat ikinci olacaktı ve bu bile başlı başına bir riskti. Doktorlar ona bebeğini kaybedebileceğini söylediler. Ameliyat olmazsa ne kendisinin ne de bebeğinin yaşama şansı yoktu. Ümmühan İnan ameliyat olmayı kabul etti.

Doç.Dr.Bilgin Emrecan, Yrd.Doç.Dr.Tevfik Güneş ve Dr. Gökhan Tanrısever’den oluşan kalp ve damar cerrahisi ekibi ile Prof.Dr. Erkan Tomatır ve Dr. Akın Bilir’den oluşan anestezi ekibi tarafından acilen ameliyata alındı. Ameliyat esnasında kalbin durdurulması ve dolaşımın kalp akciğer makinesi desteğiyle sağlanması gerektiğini belirten Doç.Dr.Bilgin Emrecan, ameliyat boyunca annenin vücut ısısının ve dolaşımının bebeği yaşatmak için normal sınırlara yakın tutulduğu ve 2 saatlik bir ameliyatla bozulan kapağın değiştirildiğini, diğer kaçak olan kapağının da tamir edildiğini söyledi.

İKİSİ DE SAĞLIKLI
Ameliyat sonrası dönemde hem annenin hem de bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu ve hastanın birkaç gün içinde taburcu olacağı belirtildi. Bu tür durumlarda özellikle ikinci kalp ameliyatlarından sonra anne karnındaki bebeğin hayatta kalmasının nadir görüldüğü bildirildi.

DOKTORUN ADINI VERECEK
Anne Ümmühan İnan, doğduktan sonra çocuğuna, ikinci kez ameliyatını yaparak hem kendinin hem de henüz doğmamış bebeğinin hayatını kurtaran Doç.Dr. Bilgin Emrecan’ın adını vereceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı