REKLAMI GEÇ

PAÜ’de tıp eğitimi masaya yatırıldı

PAÜ’de tıp eğitimi masaya yatırıldı

PAÜ ev sahipliğinde, Tıp Eğitim Geliştirme Derneği’nce ortaklaşa düzenlenen “Tıp Eğitiminde Akreditasyon ve Program Değerlendirme Sempozyumu” PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

/ DENİZLİHABER / 4 Haziran 2009 Perşembe, 16:52

İki gün süren sempozyumda, Sempozyum Eş Başkanı Prof. Dr. Oğuz Dicle, PAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Aybek ve PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç açılış konuşmaları yaptı.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Prof. Dr. Oğuz Dicle, tıp eğitimimin olumsuz olarak gündeme gelişinin üzücü olduğuna değinerek, “Yeni tıp fakülteleri, artan öğrenci kontenjanları, rotasyon, sağlıkta dönüşüm projesi, tam gün yasası gibi konular bir kabus gibi bizi etkilemektedir. Bu problemleri tartışmak, değerlendirmek açısından düzenlenen bu sempozyumun gündemdeki bu ve benzeri sorunlara çözümler üreteceğine inanıyorum” dedi.

 

PAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Aybek son yıllarda sağlık alanında yaşanan bazı olumsuzlukların giderilebilmesi için konunun taraflarının bir araya gelerek çözüm üretmeleri gerektiğinin altını çizdi, sempozyuma katkı sağlayanlara teşekkür etti.

 

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, PAÜ Tıp Fakültesi’nin Denizli Tıp Fakültesi adıyla 1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulduğunu hatırlatarak 1997 yılında tıp öğrencilerinin PAÜ’ye gelmesiyle yeni bir eğitim sistemiyle tanıştıklarını kaydetti. Rektör Ardıç konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kendi kendine ölçme değerlendirme, denetleme vb. süreçleri sistemimize uyarladık. Ve şu anda fakültemiz aktif eğitim sistemi üzerinde başarıyla ilerliyor. Öyle ki bu eğitim sistemi bizim yaşam şeklimizi de değiştirdi. Hastanemizde akreditasyon çalışması başlattık. Üniversitemizde iş tanımları, iş akış süreçleri belirlenmesi ve Avrupa Üniversiteler Birliği tarafından yapılan dış değerlendirme süreçleri buna verilebilecek birkaç örnektir. Tıp eğitimindeki pek çok süreci gündelik hayatımıza uyguluyoruz. Bu sempozyumun tıp eğitimin alt yapısını oluşturmada olumlu katkılar sağlayacağına olan inancımla başarılı geçmesini diliyorum.”

 

Açılış konuşmalarının ardından Tıp Fakültesi Edebiyat Topluluğu öğrencileri tarafından müzik eşliğinde şiirler okundu.

 

Daha sonra oturum başkanlığını PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’ın yaptığı “Akreditasyon: Tanımı, Dünyadaki ve Türkiye’deki Süreci” konulu panelde Prof. Dr. İskender Sayek ve Prof. Dr. İbrahim Durak görüşlerini, deneyimlerini paylaştılar.

Sempozyumun ilk gününde, “Mezuniyet Öncesi Ulusal Tıp Eğitimi  Standartları” “Akreditasyonda Süreç Yönetimi” konuları ele alınırken, ikinci gününde yapılan oturumlarda, “Program Değerlendirme Yaklaşımları ve Modelleri, Örnekleri”, “Program Değerlendirmenin Akreditasyon Süreci İçindeki Yeri” ve “ Türkiye’deki Akreditasyon Süreci ve Basamakları” konuları ele alındı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı