REKLAMI GEÇ

PAÜ’de yaşlı sorunları tartışıldı

PAÜ’de yaşlı sorunları tartışıldı

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan “Kentte Yaşlı Olmak” konulu sempozyum ile yaşlıların sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

/ DENİZLİHABER / 26 Mart 2008 Çarşamba, 01:00

Açılış konuşmalarında en zengin dönemini yaşayan dünyanın en çok yoksulun yaşadığı dünya olarak dikkat çekmesinin üzücü olduğu, sosyal devlet anlayışının tasfiye edilerek özelleşmelerin hız kazandığı günümüzde en büyük sıkıntıyı yoksul ve yaşlıların çektiği dile getirildi.

Panelist olarak katıldığı etkinlikte konuşan CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan, sivil toplum kuruluşlarının kentlerde oluşan sıkıntıları dinamik yapıları ve çalışmalarıyla çözüm önerileri üretmesi gerektiğine değinerek “Devlette özel sektör mantığı sosyal devlet yapısını bozmakta ve toplumsal sorunların büyümesine yol açmaktadır. Sosyal devlet anlayışını hayata geçirmek lazım” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İnan Özer ise kentlerde keskin çelişkilerin yaşandığına dikkat çekerek “ Bugün burada yapılan, kentte yaşlı olmanın getirdiği sorunlara dikkat çekmek ve çözüm mekanizmalarını harekete geçirmesi açısından yarar olacaktır” dedi.

Prof. Dr. Reyhan Uçku ise yaşlıları yaşadığı sağlık sorunlarına dikkat çekerek, topluma dayalı sağlık hizmetinin bir an önce uygulanması gerektiğini kaydetti. Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Hizmetlerin birlikte organize olarak yaşlılara yaşam alanlarında sağlık hizmeti sunulmasının sosyal devletrin bir gereği olduğunu belirtti. Prof. Dr. Uçku şöyle konuştu:

“Hepimiz bir gün yaşlanacağız. Yaşlılarda sağlık uygulaması ‘gelene’ sağlık hizmeti mantığı ile yürütülemez. Onların yaşam yerlerinde bir ekip tarafından ve planlı bir şekilde yürütülmelidir.”

Yaşlı Sorunları Araştırma Derneği Başkanı aynı zamanda PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Velittin Kalınkara öncülüğünde gerçekleştirilen sempozyuma Pamukkale Üniversitesi, Denizli Tabib Odası, Mimarlar Odası gibi kurum ve kuruluşların katılımlarıyla destek verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı