REKLAMI GEÇ

Rota virüsüne dikkat

Rota virüsüne dikkat

Yaz aylarında ve bol yağış alan bölgelerde sık görülen Rota virüsünün neden olduğu ishal vakalarında artış dikkat çekti. Özellikle alt yapı çalışmalarının devam ettiği mahallelerdeki artış vatandaşları tedirgin ederken, uzmanlar içme sularına dikkat edilmesini önerdi, kaynatılarak içilmesini tavsiye etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2016 Cuma, 13:02

Yaz aylarında yiyecek ve içeceklerden bulaşan rota virüsünün neden olduğu ishal vakalarındaki artış vatandaşları tedirgin etti. Hastanelerin acil servislerine giden hasta sayısında yoğunluk gözlenirken, uzmanlar, hijyene ve içme sularına dikkat edilmesi konusunda uyardı.

rota-virusu-gokhan-onem-ic

ÇOCUKLARDA VE HAYVANLARDA GÖRÜLÜYOR
Denizli Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Gökhan Önem, rota virüsünün içme sularına lağım sularının karışmasıyla bulaşan virüs olduğunu belirterek, “Virüs özellikle çocuklarda etkili oluyor ve ishale neden oluyor. Yoğun yağış alan ve alt yapı çalışmalarının devam ettiği bölgelerde vatandaşların dikkatli olması gerekir” dedi.

Çalışmaların devam ettiği bölgelerde suların kaynatılarak içilmesini öneren Prof. Dr. Önem, “Suyun kaynatılması halinde virüsün etkisi azalır. Ayrıca virüs yalnızca çocuklarda değil, hayvanlarda da etkili oluyor” dedi.

VAKA SAYILARINDA ARTIŞ GÖZLENİYOR

İntaniye uzmanları son dönemlerde sağlık kuruluşlarına başvuran hastalarda rota virüsü bulgularının yoğunlaştığını ifade etti. Rota virüsünün en yaygın olarak ishal ile kendisini gösterdiğini ifade eden uzmanlar, mutlaka doktora başvurulması gerektiğini ifade etti, sıvı kaybının en kısa sürede telafi edilmesinin gerektiğini kaydetti.

denizli-toplum-ruh-sagligi-berna-ozturk

VAKA SAYISINDA ARTIŞ YOK
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk ise, hastanelere gelen hasta sayısında anormal bir artış gözlenmediğini belirtti. Dr. Öztürk, “Rota yaz dönemlerinde görülen bir virüstür. Hastalarımız ishal şikayetiyle hastanemize gelir. Son dönemlerde gelen hasta sayısında anormal bir artış gözlemlemedik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı