REKLAMI GEÇ

Ruh Sağlığı Merkezi yenilendi

Ruh Sağlığı Merkezi yenilendi

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Denizli Devlet Hastanesi bünyesindeki Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, yeni yapılan çevre düzenlemeleri ve yeni alanları ile tam kapasite hizmet vermeye devam ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Haziran 2014 Salı, 14:24

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yenilenen Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde düzenlenen kahvaltıya, Denizli Vali Vekili Abdullah Acar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkez Efendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Demirciler, Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Osman Acar ve Denizli Devlet Hastanesi Yönetimi ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezi çalışanları katıldı.
denizli-toplum-ruh-sagligi-merkezi-yenilendi-ic-1

Kahvaltıda konuşan Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar, 15 Mayıs 2011 tarihinde açılan Denizli Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin Türkiye’de açılan ilk 10 merkez içersinde yer aldığını söyledi.

Merkeze kayıtlı 327 hastanın olduğunu belirten Acar, merkezde 1 psikiyatrist, 6 hemşire, 1 psikolog, 1 sosyal hizmet uzmanı, 2 şoför, 1 hizmetli, 5 öğretmen, 2 güvenlik elemanı, 1 tıbbi sekreter, 1 aşçı garson görev yaptığını, her gün ortalama 50-60 hastanın faydalandığını açıkladı.

Sağlığın, her şeyin başı olduğunu vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan konuşmasında, “İlimize baktığımda her yönüyle gayret gösteren, tüm gücüyle herkesin sağlıklı olması konusunda çalışan bir ekip ruhu var. Çok sevdiğimiz kardeşlerimiz, arkadaşlarımızın bu gayreti karşısında bizlerin de bu yürüyüşe, bu koşuya katkı sağlamamız gerekiyor. Küçüğünden büyüğüne, engellisinden sağlıklısına, neye nerede ihtiyaç varsa Denizli Büyükşehir Belediye hizmetlerinin orada olması gerekiyor” diye konuştu.
denizli-toplum-ruh-sagligi-merkezi-yenilendi-ic

Vali Vekili Abdullah Acar ise, Toplum Ruh Sağlığı Merkezine kazandırılan bu sosyal faaliyet alanlarının hastalar için ne kadar önemli olduğunu, daha önce burayı gelip gördüğümüz için biliyorduk” dedi. Acar konuşmasını şöyle devam etti: “Daha önce ki ziyaretlerimizde hastalar sürekli içeride vakit geçiriyordu. Bu onlar için çok sıkıntılı bir durumdu. Dolayısıyla bu şekilde park gibi faaliyet alanlarının düzenlenmesi hastalar için çok güzel bir hizmet.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı