REKLAMI GEÇ

Sağlık ağızdan başlar

Sağlık ağızdan başlar

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk 21-27 Kasım Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ni ziyaret ederek, hekimlerin haftalarını kutladı ve diş muayenesi yaptırarak diş sağlığının önemine dikkat çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Kasım 2016 Çarşamba, 09:21

Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kutlamaları çerçevesinde Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından birliğe bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

denizli-dis-devlet-hastanesi-1

Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İbrahim Ekiz ve Ağız ve Diş Hastanesi Başhekim Vekili Dt. İlgin Revna Kaytan ile birlikte diş hekimlerinin gününü kutlayarak karanfil dağıttı.

Karanfil dağıtımından sonra diş muayenesi de yaptırarak diş sağlığının önemine dikkat çeken Uz. Dr. Berna Öztürk, sağlığın ağızdan başladığını söyledi.

Öztürk, “Bireylerin fiziksel sağlığı, vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olmasıyla mümkündür. Diş ve diş eti hastalıklarının sinüzit, bademcik iltihabı, romatizma, kemik erimesi, diyabet, solunum sistemi ve kalp hastalıkları, sindirim sorunları başta olmak üzere birçok hastalıklara yol açtığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu nedenle Ağız ve Diş Sağlığı yaşam kalitemizin belirleyici bir etmeni olup, 21 -27 Kasım Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında farkındalığın artırılması, özellikle çocukluk çağından itibaren verilecek eğitimlerle gelişecek olan bu alışkanlığımızın yeni nesillere kazandırılması, toplumsal bilincin geliştirilmesi, yerleşmesi ve Ağız ve Diş Sağlığı standardının yükseltilmesi ön planda bulunmaktadır. Bu konuda ailelere, topluma, sağlık çalışanlarına özellikle diş hekimlerimize önemli görevler düşmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı