REKLAMI GEÇ

Sağlıkçılar şiddete karşı tek ses

Sağlıkçılar şiddete karşı tek ses

Samsun’da Op. Dr. Kamil Furtun’un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi Denizli’de sağlıkçılar tarafından protesto edildi. Denizli Devlet Hastanesi’nde toplanan sağlıkçılar, halktan da destek istedi. Eylem nedeniyle poliklinik hizmetlerine 15 dakika ara verilmesine tepki gösteren vatandaşlara seslenen Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk, “Şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2015 Pazartesi, 11:42

Samsun’da Op.Dr. Kamil Furtun’un hasta yakınının silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitirmesi, Denizli genelinde protesto edildi. Denizli Kamu Hastanaler Birliği’nin organizasyonu ile ilçeler de dahil bütün kamu hastanelerinde eylemler yapıldı, sağlıkta şiddetin ulaştığı tehlikeli boyuta dikkat çekildi.

Poliklinikler önünde toplanan sağlıkçılar adına açıklama yapan Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, sağlıkta şiddetin yalnızca yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilemeyeceğini söyledi.

denizli-kamu-hastaneleri-birligi-protesto-ic-1
Öztürk, “Şifa sunan ellerin sahipleri, her gün yastığa başını koyarken sağlığınız için aldığı kararları şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapayamıyor, bundan emin olunuz. Ne var ki, üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumdadır. Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez” dedi.

VATANDAŞTAN DESTEK İSTEDİ
Denizli Devlet Hastanesi’ndeki eylem nedeniyle poliklinik hizmetlerine 15 dakika ara verildi. Yığılma nedeniyle tepki gösteren vatandaşlara seslenen Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, halktan anlayış ve destek istedi.

Öztürk, “Şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor. Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp, insani duyguları istismar edenlere karşı da tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz” dedi.

denizli-kamu-hastaneleri-birligi-protesto-ic-2

“ SAĞLIKTA ŞİDDETE HEP BİRLİKTE DUR DİYELİM!”
İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları da iş bırakarak eşmele destek verdi. Burada konuşan Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, “Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesi için Bakanlığımız “Emeğe Saygı, Şiddete Sıfır Tolerans”, “sevgi en iyi ilaçtır”, “şifa veren ele vefa” gibi saygıyı öne çıkaran kampanyalar uygulamıştır, güvenlik tedbirlerini artırmıştır, fiziki mekanlar ile ilgili düzenlemeler yapmıştır ve bu uygulamaları geliştirmeye devam etmektir. “BEYAZ KOD” uygulaması, hukuki yardım, cezaların artırılması gibi tedbirler alınmıştır. Ancak halen hedefi sadece hastalara yardım etmek olan sağlık çalışanlarına yönelik kötü söz, uygunsuz muamele ve şiddet uygulanmasını tüm toplum olarak elbirliği ile ortadan kaldırabiliriz” dedi.

denizli-kamu-hastaneleri-birligi-protesto-ic

“ACIMIZ BÜYÜK UMUDUMUZ KIRIK”
Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Sağlık-Sen Denizli Şubesi üyeleri Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Binası önünde basın açıklaması yaparak sağlıkta şiddeti protesto etti. Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, “Göksal Kalaycı, Ali Menekşe, Ersin Arslan ile dağlanan yüreğimiz bir kez daha dağlanmıştır. Kaygımız katlanmıştır. Böylesine haince bir eylemi ve acı ölümleri bir daha yaşamamak ise sağlık camiası olarak en büyük dileğimizdir. Sağlık-Sen olarak bir kez daha bu menfur saldırıyı lanetliyoruz” dedi.

denizli-kamu-hastaneleri-birligi-protesto-ic-3

“SAĞLIK BAKANLIĞI NE İŞE YARAR?”
Türk Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, “Türk Sağlık-Sen olarak biz yaşanan bu vahşi cinayeti protesto etmek ve can güvenliği talebimizi bir kez daha dile getirmek için bugün tüm yurtta iş bıraktık. Talebimiz çok basittir. Sadece güvenli çalışmak ve akşam olunca sağ salim ailemize kavuşmak istiyoruz. Hastanelerin savaş meydanlarını andırdığı, çalışanın her saniye şiddete uğrama korkusu yaşadığı bir ortam olarak kalmasını istemiyoruz. Biz burada hizmet üretmekten çekinir bir hale geldik. Şifa veren eller kendi hayatlarından her gün endişeliler. Bunun düzeltilmesini istiyoruz. Çalışanların güvenliğini sağlayamayan Sağlık Bakanlığı ne işe yarar acaba ?” dişe sordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı