REKLAMI GEÇ

Sağlıkçılar tepkili

Sağlıkçılar tepkili

Memur-Sen ile AK Parti Hükümetinin imzaladığı 2014-2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşmeye kapsamında kamu emekçilerine verilen 123 TL’lik zammı eleştiren sağlık emekçileri, kayıpları giderilene kadar mücadele edeceklerini duyurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2014 Çarşamba, 10:30

Türk Tabipleri Birliği, Türk Dişhekimleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası, Türk Hemşireler Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Denizli temsilcileri ortak basın bildirisi yayınladı.

Yayınlanan basın bildirisinde, “2013 yılında Hükümet ve yandaşı Memur-Sen’in imzaladığı 2014 ve 2015 yıllarını kapsayan toplusözleşmenin sonuçları kamu emekçileri aleyhine daha mürekkebi kurumadan ortaya çıkmaya başlamıştı. Hükümetle iki yıllığına toplu sözleşmeye imza atan Memur-Sen yüzdelik zam yerine 123 TL seyyanen zamla yetinip enflasyon farkından yararlanmayı toplu sözleşme maddesine eklemeyince ücretlerimizdeki erime gözle görülür, hissedilir olmaya başladı” denildi.

Kayıpları giderilene kadar, insanca yaşamaya yetecek ücret ve emekliliğe yansıtılabilmesi için mücadelenin devam edeceğinin vurgulandığı basın açıklamasında, “Haziran ayı enflasyonu beklentilerin üzerinde yüzde 0,31 artarken Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre altı aylık enflasyon yüzde 5,7 olarak belirlendi. Ve böylece kamu emekçilerinin aldığı zam ilk altı ay için yüzde 3’ün altında kaldığı için 61 TL ile 235 TL arasındaki enflasyon farkının kamu emekçilerinin cebine girmesi engellenerek toplu “satış” sözleşmesinde milyonlarca kamu emekçisinin ve emeklinin hakları bir kez daha gasp edilmiş oldu” ifadelerine yer verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı