REKLAMI GEÇ

Sağlıkçılar yavru kediler için zamanla yarıştı

Sağlıkçılar yavru kediler için zamanla yarıştı

Gittikleri vakada dumandan etkilenen kedileri gören sağlıkçılar bu kez havyan dostlarımız için zamanla mücadele etti. Kedilere oksijen tedavisi uygulayan sağlıkçılar, hayatlarını kurtardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ekim 2021 Çarşamba, 15:38

İstiklal 112 Acil Sağlık İstasyonu’nda görevli Paramedik Ebubekir Törehan Taş, Acil Tıp Teknisyeni Aynur Budak ve İsmail Işık nöbetleri sırasında telsizden İstiklal Mahallesi’nde yangın için harekete geçti.

Evde çıkan yangında dumandan etkilenen birilerinin olabileceği düşüncesiyle olay yerinde bekleyen 112 ekipleri, itfaiyenin olaya müdahalesinin ardından evde birinin yaşamadığını öğrendi.

Olay yerini terk etmeye hazırlanan ekip, itfaiyenin içeride 20’den fazla kedinin bulunduğu ve dumandan etkilendiği bildirmesiyle harekete geçti.

“Hayvanlara bakmak bizim görevimiz değil” demeyen sağlık çalışanları, hummalı bir kurtarma operasyonu başlattı. Dumandan etkilenen kedileri buldukları bir leğene koyan sağlıkçılar üstünü de poşetle örterek içeriye oksijen verdi.

Yenidoğan küçük kedilere de masaj yaparak oksijen veren sağlıkçılar bir canlıyı yaşamda tutmanın mutluluğunu yaşadı.

Paramedik Ebubekir Törehan Taş, olay gecesi yaşananları anlattı. Taş, “Vakaya gittiğimizde yangından etkilenen insanlar yoktu fakat dumandan etkilenen başka canlılar söz konusuydu. Onları o şekilde bırakamazdık, buna vicdanımız da el vermezdi. Amacımız cana dokunmak olduğu için hiç tereddüt etmeden ekip olarak elimizden gelenin en iyisini yaparak kedilere müdahalede bulunduk. Ambulansın içine alarak oksijen verdik, masaj yaptık. Sağlık çalışanları için her canlı önemlidir. İnsan ya da hayvan olması fark etmez” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı