REKLAMI GEÇ

“Sağlıklı nesil için sağlıklı beslenmeli”

“Sağlıklı nesil için sağlıklı beslenmeli”

Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, eğitim öğretim döneminin başlaması nedeniyle öğrenci ve velileri uyardı. Sağlıklı nesiller için velilerin hassas davranmasını isteyen Arpacı, “Çocuğunuzu kahvaltı yapmadan okula göndermeyin” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Eylül 2015 Salı, 13:28

2015-2016 Eğitim-Öğretim Dönemi başladı. Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, yaptığı açıklama ile öğrencilerin sağlıklı beslenmesine dikkat çekti. Türkiye’nin geleceği olan çocukların fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden sağlıklı bir şekilde yetiştirilebilmesi için, ailelerin duyarlılığı ile birlikte sağlık, eğitim ve diğer birçok hizmet sektörünün işbirliği ile mümkün olacağını anlatan Arpacı, “Çocuklarımızın aşılanmaları, düzenli takipleri, sağlıklı beslenmeleri, bağımlılık yapan kötü alışkanlıklardan korunmaları, fiziksel ve sosyal aktivitelere katılımları, meslek sahibi olabilmeleri bütün bu saydığımız konular ‘Sağlıklı Nesil’ için vazgeçilmez kurallardır” dedi.

İLK KOŞUL SAĞLIKLI BESLENME
Özellikle ilköğretim çağındaki çocuklarımızın sağlıklı olabilmelerinin ilk şartının sağlıklı beslenme olduğunu ifade eden Arpacı, “Çocuğumuzun, zihinsel ve bedensel aktivitesinin yoğun olacağı bir güne yeterli ve dengeli bir kahvaltı ile başlaması, okul başarısını olumlu yönde etkileyecektir. Ayrıca ara öğünlerde veya öğle yemeğinde, şeker ve yağ içeriği yüksek besinler olan cips, kızartmalar, hamburger, tost, şekerlemeler, kolalı ve gazlı içecekler gibi besleyici değeri düşük, hastalıklara zemin hazırlayan yiyecekler yerine, besleyici değeri yüksek, büyüme ve gelişmesine destek verecek sebze-meyve, süt, yoğurt, ayran gibi besinleri tüketmesini sağlamalıyız. Bu dönemde çocuklarımıza kazandıracağımız doğru ve sağlıklı bir beslenme alışkanlıkları, hayatının diğer dönemleri için de önemli olacaktır. Unutmayalım ki; sürekli bir büyüme gelişme süreci içinde olan çocuklar, beslenme yetersizliklerinden en çok etkilenen gruplardan birisidir ve yanlış beslenme alışkanlıkları kalp-böbrek hastalıkları, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve şişmanlık gibi hastalıklara zemin hazırlayacaktır” dedi.

KİŞİSEL TEMİZLİK VE DİŞLERİN FIRÇALANMASI ÖNEMLİ
Çocukların sağlığı için yeterli ve dengeli beslenmenin yanı sıra kişisel temizliğine de dikkat etmesi, sağlığın kapısı olan diş fırçalama alışkanlığı kazanmasının da son derece önemli olduğunu dile getiren Arpacı, kırtasiye, matara gibi tüm ürünlerin de sağlığa zararlı madde içermemesine dikkat edilmesini istedi. Okul çantasının çocuğun fiziksel yapısına uygun olması gerektiğini vurgulayan Arpacı, “Ayrıca çocuğumuzun televizyon ve bilgisayar, cep telefonu karşısında daha az zaman harcaması için onları çeşitli fiziksel ve sosyal aktivitelere yönlendirmeli ve desteklemeliyiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı