REKLAMI GEÇ

Sağlıkta sevk zinciri, 1 Kasım’da başlıyor

Sağlıkta sevk zinciri, 1 Kasım’da başlıyor

İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, 1 Kasım 2008 tarihi itibariyle, Denizli’de sevk zinciri uygulamasına başlanacağını belirtti. Taş, “1 Kasım 2008 tarihinden itibaren Emekli Sandığı’na bağlı aktif çalışanlar ve yeşil kartlılar hariç diğer tüm vatandaşlarımızın, acil haller dışında, tüm hastanelere ve ağız diş sağlığı merkezine müracaatları öncesinde aile hekimine başvurmaları gerekiyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 25 Ekim 2008 Cumartesi, 00:00

İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, 1 Kasım 2008’den itibaren Denizli’de sevk zinciri uygulamasına başlanacağını belirtti. 29 Eylül 2008’de, SGK tarafından hazırlanan Sağlık Uygulama Tebliği’nin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Taş, “Bununla birlikte 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren sağlıkta muayene katılım payı uygulamasına başlanmıştır. Yine bu tebliğe göre; ilimizin de aralarında bulunduğu dört ilde 1 Kasım 2008 tarihinden itibaren Sevk Zinciri Uygulaması’na başlanacaktır” dedi.

Aile Hekimliği Sistemi’nin uygulandığı Denizli’de, vatandaşların sağlıkla ilgili her türlü müracaatlarını önce aile hekimine yapmaları gerektiğini belirten Taş, “Sevk Zinciri Uygulaması, 1 Kasım 2008’den itibaren Denizli’de başlayacak. 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren de aile hekimliği olan 23 ilde, bu uygulama devreye girecektir” dedi.

Taş, 1 Kasım 2008 tarihinden itibaren Emekli Sandığı’na bağlı aktif çalışanlar (kamu görevlileri) ve yeşil kartlılar hariç diğer tüm vatandaşların, acil haller dışında, devlet hastanelerine ve özel hastanelere, özel dal ve tıp merkezlerine, üniversite hastanelerine ve ağız diş sağlığı merkezlerine müracaatları öncesinde, aile hekimine başvurmaları gerektiğini söyledi. Taş, “Aile hekiminin muayenesi sonucunda, gerek görmesi üzerine vereceği sevk ile vatandaşlarımız yukarıda belirtilen sağlık kuruluşlarına başvuracaklardır. Acil haller dışındaki tüm başvurularda sevk aranacaktır.  Sevki bulunmayan hastaların tedavi tutarları, devlet tarafından karşılanmayacak olup, hastanın kendisi tarafından ödenecektir” diye konuştu.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı