REKLAMI GEÇ

Servergazi Devlet Hastanesi’nde yanlış kan verilen hasta öldü

Servergazi Devlet Hastanesi’nde yanlış kan verilen hasta öldü

Servergazi Devlet Hastanesi’nde hemşirenin dikkatsizliği yaşlı bir kadının ölümüne yol açtı. Diz protez ameliyatına alınan 75 yaşındaki Hörü Kesen’e bir başka hastanın kanı verildiği için öldüğü öne sürüldü. Hasta ölünce yanlış kan verilmek üzere olan ikinci hasta ise son anda kurtarıldı. Valilik olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Aralık 2017 Pazartesi, 16:03

Olay, Servergazi Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. 75 yaşındaki Hörü Kesen, dizlerinden rahatsızlandığı için hastaneye başvurdu. Muayenesi yapılan yaşlı kadına diz protez ameliyatı kararı verildi, operasyon için masaya yattı.

YANLIŞ KAN VERİLDİ
Yaşlı kadın ameliyata alınınca, görevli hemşire takviye için istenen kanı getirdi ve yaşlı hastaya bağlandı. Ancak, kısa süre sonra fenalaşan kadına müdahale edildi. Yanlış kan transfüzyonu nedeniyle hızla cerrahi yoğun bakıma alınan Hörü Kesen, genel durumu daha da kötüleşince, Pamukkale Üniversitesi’ne sevk edildi.

Ancak, yaşlı kadın sevk için 112 Acil sedyesine alınırken hayatını kaybetti.

DOKTOR RAPORU BELGELEDİ

Hastanın ameliyatını gerçekleştiren doktor, yaşananların ardından epikriz raporu hazırladı, sisteme girdi. Doktorun raporunda hastaya yanlış kan traksfüzyonu yapıldığını, bu nedenle yoğun bakıma alındığını, ancak sevke hazırlanırken hayatını kaybettiğini yazdı.

DİĞER HASTA SON ANDA KURTULDU
Servergazi Devlet Hastanesi’nde yanlış kan verilen kadının fenalaşması sırasında yaşanan olayların boyutunun daha da yükselmesi son anda önlendi. Hemşirenin yanlış kanı vermesinin ardından bir başka hastaya verilecek kanın karıştığı anlaşıldı, doktorlar hızla müdahale ederek, ikinci hastaya kanın verilmesini durdurdu. İkinci hasta son anda ölümden kurtuldu.

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Valilik, Servergazi Devlet Hastanesi’nde yaşanan sağlık skandalı nedeniyle soruşturma başlatıldığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, “30.11.2017 tarihinde Servergazi Devlet Hastanesi Ortopedi servisinde diz protezi ameliyatı yapılan 75 yaşındaki hasta, serviste fenalaşması üzerine yoğun bakım ünitesine alınmış ve takip eden süreçte yapılan tüm müdahale ve tedaviye rağmen hasta kaybedilmiştir. Hastaya yanlış kan transfüzyonu yapıldığı iddiaları üzerine olayla ilgili idari ve adli süreç başlatılmıştır. Hastanın ölüm nedeninin tespit edilebilmesi adına otopsi için Adli Tıp Kurumuna sevki yapılmıştır” denildi.

YAŞLI KADIN TOPRAĞA VERİLDİ, HEMŞİRE AÇIĞA ALINDI
Kesen’in cenazesi, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından Buldan ilçesinin Türlübey Mahallesi’nde geçen cumartesi günü toprağa verildi.

Ailenin olayla ilgili şikayetçi olduğu öğrenilirken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Olayın ardından hemşerinin ise açığa alındığı öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı