REKLAMI GEÇ

Şiddeti protesto için Sağlık Müdürlüğü’ne siyah çelenk

Şiddeti protesto için Sağlık Müdürlüğü’ne siyah çelenk

Denizli Tabip Odası üyeleri, önce Delikliçınar Meydanı’nda basın açıklaması yaparak Samsun’da Op. Dr. Kamil Furtun’un öldürülmesini protesto etti. Daha sonra da İl Sağlık Müdürlüğü’ne siyah çelenk bıraktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2015 Pazartesi, 19:18

Op. Dr. Kamil Furtun’un görev yaptığı hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi birçok ilde olduğu gibi Denizli’de de protesto edildi. Denizli Tabip Odası’nın düzenlediği protesto eylemine Diş Hekimleri Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası, Aile Hekimleri Derneği ile Denizli Eczacılar Odası da destek verdi.

denizli-tabip-odasi--saglik-mudurlugu-siyah-celenk-ic

AÇIKLAMASINI KANLI ÖNLÜK İLE YAPTI
Delikliçınar Meydanı’nda toplanan doktor ve sağlık çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Denizli Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Gökhan Önem, saldırının basit bir vaka olmadığını belirtti. Uygulanan yanlış sağlık politikaları nedeniyle beyaz önlüklerine kan bulaştığını söyleyen Prof.Dr. Önem, basın açıklamasını sembolik olarak giydiği kanlı beyaz önlüğü ile yaptı.

“TABİP ODALARI DİKKATE ALINMIYOR”
Tabip Odaları olarak hazırladıkları raporların dikkate alınmamasından şikayet eden Prof. Dr. Önem, “Bakanlık bizimle alay eder gibi şiddete karşı tedbir diye hasta ve çalışan tuvaletlerini birleştirdi. Biz bu cinayetlere zemin hazırlayan faktörleri çok iyi biliyoruz.Her geçen gün artan ve canımızdan can alan sağlıkta şiddet olaylarını önlemek için pek çok şey yapılabilir. Niyetler, hedefler,planlar bu yönde olsaydı; Göksel’imiz, Ersin’imiz, Melike’miz, Kamil’imiz bugün bembeyaz önlükleri ile hastane koridorlarında halkımızın sağlığı için koşturmaya devam ediyor olabilirdi” dedi.

denizli-tabip-odasi--saglik-mudurlugu-siyah-celenk-ic-1

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NE SİYAH ÇELENK
Basın açıklamasının ardındandoktorlar ve sağlık çalışanları, “Şağlıkta Şiddete Son”, “Yastayız, İsyandayız”, “Köle Değil Sağlıkçıyız” sloganları atarak, Delikliçınar’dan Sağlık Müdürlüğü’ne kadar yürüdü. Protesto eylemi Sağlık müdürlüğü’ne siyah çelenk bırakılmasıyla sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı