REKLAMI GEÇ

Sigarayı bırakmanın tam zamanı

20 Kasım Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle bir açıklama yapan DDH Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurtaç Karadavut, tüm tiryakileri, sigarayı bırakıp sağlıklı bir yaşama adım atmaya çağırdı. Karadavut, sigarayı bırakmak isteyenlere DDH Sigara Bırakma Polikliniği’ne uğramalarını tavsiye etti.

/ DENİZLİHABER / 20 Kasım 2008 Perşembe, 01:00

Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurtaç Karadavut, 20 Kasım Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Sigaranın ülkemizde en önemli sağlık sorunlarından ve en önemli ölüm sebeplerinden biri olduğunu belirten Karadavut, sağlığı tehdit eden böyle büyük bir sorun karşısında dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Ülkemizde 17 milyon kişinin sigara kullandığını söyleyen Dr. Nurtaç Karadavut, 17 bine yakın kişinin sigaraya bağlı olarak öldüğünü hatırlattı.

Sigarayı bırakmak isteyenlere Denizli Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği’nin yardımcı olduğunu hatırlatan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurtaç Karadavut, tüm tiryakileri sigarayı bırakıp, sağlıklı bir yaşama adım atamaya çağırdı. Karadavut, şunları söyledi: “Hastane olarak 2005 yılından bu yana Sigara Bırakma Polikliniği’nde sigarayı bırakmak isteyenleri tedavi etmekteyiz. Böylesine önemli bir hizmetten sigara kullanan ve bırakmak isteyen herkesin yararlanması gerekir. Çünkü sigaranın içerisinde 4 binin üzerinde zararlı kimyasallar olup, bunların 50’ye yakını doğrudan kanserojen etki taşımaktadır. Bu kadar zararlı olan madde tüm vücudumuzda tahribat yaratmaktadır. Bu durum da sigarayla mücadeleyi gerekli kılmaktadır” diye konuştu.

2005 yılından bu yana Denizli Devlet Hastanesi Bünyesi’nde kurulan Sigara Bırakma Polikliniği’nden 1374 hasta faydalandığını kaydeden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurtaç Karadavut, 2006 yılında 157, 2007 yılında 260, 2008 yılında 227 kişinin muayene olmak için başvurduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı