REKLAMI GEÇ

Sıvı ve tuz kaybı kalp krizi nedeni

Sıvı ve tuz kaybı kalp krizi nedeni

Denizli Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Saadet Avunduk, sıcak havalarda dengesiz beslenme, sıvı ve tuz kaybının kalp krizine zemin hazırladığı uyarısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ağustos 2015 Salı, 16:36

Dr. Saadet Avunduk, sıcak havalarda vücuttaki su ve tuz dengesinin bozulduğunu, bu durumun kalp rahatsızlığı olan olmayan pek çok kişi için risk oluşturduğunu belirterek, “Aşırı sıcak ve nemli günlerde, kalp krizi geçirme veya kalp ve damar hastalığı nedeni ile yaşamını yitirme oranlarında artış görülmektedir. Özellikle bilinen kalp hastalığı, hipertansiyon, damar hastalığı ve diyabet gibi kronik hastalığı olanlarda, bu aşırı sıcak havalar metabolizmayla ilgili önemli sorunlara yol açabilmektedir” dedi.

denizli-sıcaklar-kalp-krizi-ic

Terleme sonucu kaybedilen sıvının yeterli alınamaması durumunda dehidratasyon, hipotansiyon ve vücut damarlarında genişleme oluştuğuna dikkat çeken Dr. Avunduk, “Bu da kalbin iş yükünü artırarak, kalp krizi ve hayatı tehdit eden ritim bozuklukları ile sonuçlanabilmektedir. Kalp ve hipertansiyon ilacı kullanan hastalarda özellikle sıvı ve elektrolit kaybı bu durumu ağırlaştırabilir. O nedenle bu tür ilaçları kullanan hastalar yaz aylarında daha da dikkatli olmalı ve baş dönmesi, halsizlik, çarpıntı, tansiyon düşüklüğü ve idrar çıkışında azalma fark ederlerse mutlaka doktorlarını ziyaret etmelidirler. Çünkü bu hastalarda bazen kan basıncı, böbrek fonksiyonları ve elektrolit değerlerinin kontrolünün yapılması, gerekirse ilaç tedavilerinin yaz dönemi için tekrar ayarlanması gerekmektedir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı