REKLAMI GEÇ

Sürücülere ‘hayata yol verin’ çağrısı

Sürücülere ‘hayata yol verin’ çağrısı

Denizli Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, şehir merkezindeki caddelerde güvenlik şeridi olmamasının yoğun trafikte ambulansların vakaya ulaşması ve hasta nakillerinde sıkıntı yarattığını belirterek, sürücülere “hayata yol verin” çağrısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2015 Çarşamba, 13:35

İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, “112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası” dolayısıyla yaptığı açıklamada, acil sağlık hizmetlerinin farklı ulaşım araçları, teknolojik altyapısı, acil sağlık istasyonları ve profesyonel sağlık ekibi ile hergeçen gün gelişme kaydettiğini vurguladı.

Acil sağlık hizmetlerinin tanıtımı ve farkındalığı artırabilmek amacı ile 1-7 Aralık tarihleri arasının “112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası” olarak belirlendiğini anımsatan Arpacı, 112 acil sağlık hizmetlerinin herhangi bir acil hastalık veya yaralanma halinde 112 telefon numarasını çevirmesiyle başladığını, komuta kontrol merkezine gelen çağrıların değerlendirilip en yakın istasyondan gönderilen ambulansın adrese ulaşması, hasta ya da yaralıya olay yerinde gerekli tıbbi müdahalenin yapılması ve ihtiyaç varsa tedavi göreceği hastaneye nakledilmesiyle son bulduğunu belirtti.

112 acil sağlık hizmetinin kentsel ve kırsal alanda yüzde 100 erişim ile sunulduğunu kaydeden Arpacı, “112 Acil Çağrı Hattı, hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında, aranması gereken önemli bir hattır. Hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi nedeniyle gerçek acil sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalınmaktadır” dedi.

Ambulansın vakaya ulaşmasında yaşanan sıkıntıya da değinen Arpacı, “Yollarda ambulanslar ve diğer geçiş öncelikli araçların kullanımı için güvenlik şeridi olmaması, diğer sürücülerin ambulansa yol vermemesi, bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu, ara sokakların ambulansın geçişine uygun olmaması gibi nedenler vakalara ulaşmasını zorlaştırmaktadır” ifadesini kullandı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, acil sağlık hizmetlerinin sunumunda acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulanslara geçiş önceliğine özen gösterilmesi, toplumsal farkındalığın artırılması amacı ile “Hayata Yol Ver” kampanyası yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı