REKLAMI GEÇ

‘Süt dişi’ deyip geçmeyin

‘Süt dişi’ deyip geçmeyin

Diş hekimi Damla Pek, çocuklardaki süt dişlerinin ‘nasıl olsa değişecek’ algısıyla tedavilerinin ertelenip erken çekilmesine sebep olmanın büyük bir yanılgı olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2020 Pazartesi, 17:25

Denizli Ağız ve Diş Sağlığı hekimlerinden Damla Pek, çocuklardaki ‘süt dişlerinin’ bakımı konusunda aileleri uyardı. Pek, çocuklardaki ağız hijyeni eğitiminin süt dişlerinin çıkmasıyla başlaması gerektiğine dikkat çekti. İlk diş hekimi muayenesinin de 2 yaşına gelmeden yapılması gerektiğini belirten Pek, ilk muayenede önceliğin klinik ve radyolojik muayenesi sonucunda çocuklardaki diş problemlerinin erken teşhis edilmesi olduğunu belirtti.

“SÜT DİŞLERİ KORUNMALIDIR”
Ailelerin çocuklarının diş bakımlarında, örnek olmalarını ve çocuklarını diş fırçalama alışkanlığı kazandırmaları gerektiğini aktaran Pek, “Süt dişleri yapı itibariyle daimi dişlerden daha yumuşak olduğu için çürüğün ilerlemesi ve enfeksiyona dönüşmesi daha kolaydır. Nasıl olsa değişecek algısıyla tedavilerini ertelemek, yaptırmamak veya erken çekimlere sebep olmak büyük yanılgıdır. Süt dişlerine de dolgu, kanal tedavisi, diş taşı temizliği yapılabilir” diye konuştu.

Pek, çocuklarda diş hekimi korkusu oluşmaması için ‘günlük hayatta uslu durmazsan seni doktora diş hekimine götürürüm iğne yaptırırım’ gibi cümlelerin kullanılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı