REKLAMI GEÇ

Taban fiyat isyanı

Taban fiyat isyanı

İlaçta 1 Ekim’den itibaren uygulanmaya başlayan taban fiyat uygulaması eczacıyı da vatandaşı da zorda bıraktı. Devletin, doktorun yazdığı değil, ucuz olan ilacı ödediğini vatandaşa anlatamayan eczacı canından bezdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ekim 2014 Perşembe, 10:46

İlaçta sürekli değişen ve her seferinde tartışmalara yol açan uygulamaların sonuncusu 1 Ekim’de yürürlüğe giren taban fiyat uygulaması oldu. Uygulama ile SGK 15 kalem ilaçta doktorun reçeteye yazdığını değil, ucuz olan ilacı ödemeye başladı. Hasta illa ki doktorun yazdığını isterse aradaki farkı ödemek zorunda kalınca kafalar karıştı.

VATANDAŞA ANLATAMIYORUZ
Denizli Eczacı Odası Başkanı Osman Özdemir, katkı payları, taban fiyat uygulamaları derken vatandaşın kafasının karıştığını, eczacının da zor duruma düştüğünü söyledi. Özdemir, “Sağlık hizmeti alan vatandaştan devlet hiç para istemiyor. İlk ilaç alındığında da sorun yok. Ama ikinci ya da üçüncü muayeneden sonra vatandaş katkı paylarını toptan ödüyor. Şimdi de taban fiyat uygulaması meslektaşlarımız durumu vatandaşa anlatmakta zorlanıyor” dedi.

‘VEZNE MEMURU GİBİ OLDUK’
Eczacının aldığı katkı paylarının tamamının devlete ödendiğini belirten Özdemir, “Örneğin üç kere diş hekimine gitmiş bir vatandaş dördüncü gidişinde 20 lira katkı payı ödüyor. Buna taban fiyat uygulaması, üç kutudan sonra alınan paralar da eklenince vatandaşın cebinden çıkan para yükseliyor. Vatandaşımız bu parayı eczacının aldığını sanıyor ama değil. Devlet bu paraları bize tahsil ettirip, kendisine alıyor. Eczacılar devletin vezne memuru gibi çalışmak zorunda bırakıldı” dedi.

BİZ SORUMLU DEĞİLİZ
Eczacılar durumu vatandaşa anlatmakta zorlanınca camlarına ‘Sorumlusu biz değiliz’ yazılı yazılar asmaya başladı. Oda Başkanı Özdemir, “Eczacı durumu vatandaşa anlatamadığı için durumu cama astığı yazı ile anlatmaya başladı. Bu odamızın bir uygulaması değil ama özellikle bazı vatandaşlarımız durumu anlamakta zorlanıyor, bu da işleri yavaşlatıyor. Meslektaşlarımız durumu böyle bir yazı ile izah etme yöntemine gitmiş” diye konuştu.

Yorumlar

Çatalçeşmeli   -  Bağlantı 16 Ekim 2014, 16:42

Sağlıkta reform deforme olmaya başladı.

htc kbc   -  Bağlantı 16 Ekim 2014, 15:13

olsun duble yollarımız var…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı