REKLAMI GEÇ

Tabip Odası Başkanı Erbay: 2 ay öncesinden çok iyi durumdayız ama önlemleri bırakamayız

Tabip Odası Başkanı Erbay: 2 ay öncesinden çok iyi durumdayız ama önlemleri bırakamayız

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Rıza Hakan Erbay’dan ümit verici açıklama geldi. Erbay, “2 ay öncesine göre iyi durumdayız. Aşıya rağmen önlemleri bırakamayız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Şubat 2021 Perşembe, 12:13

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Rıza Hakan Erbay, YENİMEDYADER TV’ye koronavirüs salgınının Denizli’deki durumuyla ilgili röportaj verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam yaptığı ‘vakalar yeniden artmaya başladı’ demiş ve ısrarla kısıtlamalara uyulmasını istemişti. Prof.Dr. Erbay da Denizli’deki vakaların azalma eğiliminde olduğunu ancak önlemlerin elden bırakılmaması gerektiğini söyledi.

“Koronavirüs salgınında Denizlimizdeki son aşamada gelinen durum oldukça ümit verici” diyen Prof.Dr. Erbay, “Vakalar azaldı, pozitif çıkan hasta sayısı oldukça azaldı. 1,5-5 ay önce yüzde 40-45’lerde seyrediyordu, bugünlerde yüzde 5’lere kadar düştü” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapan Prof.Dr. Erbay, “Bizim hastanede de bazı yatakların kovit olmayan hastalara da ayrılabileceği kararlaştırıldı” diye konuştu.

Önlemlerin devam etmesiyle salgının kontrol altına alınabildiğini belirten Erbay, aşıya rağmen kısıtlamaların devam etmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:
“Alınan önlemler çok etkili oldu, hastalık kontrol edilebilir duruma geldi. İyimseriz. Bu önlemlerin sürdürülmesi gerekiyor. Çünkü aşılama yeni başladı ve etkili olması için en az 40 gün aşının etkisini beklememiz gerekiyor. 40 gün içinde aşı olan kişi hala hastalanabilir ve bulaştırıcı olabilir diye düşünmeliyiz.”

Röportajın tamamını videodan izleyebilirsiniz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı