REKLAMI GEÇ

Tabip Odası Başkanı Hakan Erbay: Hayatını kaybedenler ve yoğun bakımda olanların yüzde 90’ı aşısız

Tabip Odası Başkanı Hakan Erbay: Hayatını kaybedenler ve yoğun bakımda olanların yüzde 90’ı aşısız

Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay, koronavirüs vakalarındaki artışı ve aşılamadaki son durumu değerlendirdi. Prof. Dr. Erbay, “Önemlere eskisi kadar dikkat edilmiyor. Aşı karşıtlığına gerek yok. Yoğun bakımda yatanların ve vefat edenlerin yüzde 90’ı aşısız. Aşısızların pandemisini yaşıyoruz” diye konuştu.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 20 Ekim 2021 Çarşamba, 13:02

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son verilere göre Denizli ikinci doz aşılamada 78.3 geçti ancak vaka artışı hızla yükseliyor.

Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay koronavirüs salgınındaki artışı ve aşı tablosundaki son durumu değerlendirdi.

Prof. Dr. Erbay, önlemlere eskisi kadar dikkat edilmediğini ve alınan önlemlerinde tam anlamıyla uygulanmadığını belirtti.

KISITLAMALAR YENİDEN GELEBİLİR
Erbay, “Önlemlere eskisi kadar dikkat edilmiyor. Sırası gelen herkesin aşı olması lazım. Bir takım önlemler alındı ancak uygulanmasında bir sıkıntı var. Okullardaki PCR testi zorunluluğuna tam anlamıyla uyulmuyor. Pandemiyi kontrol altına almak zorlaştı. Alınan önlemlerin sık sık kontrol edilmesi gerekiyor. Bu şekilde giderse yeniden kısıtlamalar gelebilir. Eğitim aksamamalı, en son kapanan yer okul olmalı. Bu yüzden alınan önlemlere sonuna kadar uyulmalı” diye konuştu.

YOĞUN BAKIMDA YATANLARIN YÜZDE 90’I AŞISIZ
Aşının önemine dikkat çeken Erbay, “Aşı karşıtlığına yer yok. Lütfen aşılarımızı aksatmadan yaptıralım. Şu an yoğun bakımda yatanların ve hayatını kaybedenlerin yüzde 90’ı aşısız. Aşımızı olalım, hijyen kurallarına uyalım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı