Tabip Odası’nda cerrahlara soruşturma açıklaması

Denizli Devlet Hastanesi’nde iki beyin cerrahı hakkında açılan soruşturma ile ilgili olarak Denizli Tabip Odası’ndan açıklama geldi. Açıklamada, “Hekim arkadaşlarımızın hastalara yapılmayan ameliyatları yapılmış gibi gösterdikleri iddiası gerçeği yansıtmamaktadır” denilerek, sağlıkta performans sisteminin hekimleri bu tür soruşturmalarla karşı karşıya getirdiği belirtildi.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Aralık 2014 Pazartesi, 16:43
Denizli Devlet Hastanesi’nde görev yapan iki beyin cerrahı hakkında savcılık tarafından yürütülen soruşturma ile ilgili haberlerin ardından Denizli Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Gökhan Önem’den yazılı bir açıklama geldi.
Açıklamada, soruşturma geçiren doktorların hastalara yapılmayan ameliyatları yapılmış gibi gösterdikleri iddiasının gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.
Açıklamada şöyle denildi: “Yaklaşık 2 yıldır süregelen konuya ilişkin hekimlerimiz ile ilgili çalıştıkları kurum tarafından da idari soruşturma yapılmıştır. Konu, uygulanan ameliyat sırasında yapılan işlemlerin ayrı ayrı veya tek bir kod ile girilip girilmemesi ile ilgili olup Temmuz 2014 tarihinden bu yana savcılık soruşturması aşamasında olan konuya ilişkin hekimlerimiz hakkında verilmiş bir yargı kararı bulunmamaktadır. Tabip Odamız tarafından hekimlerimiz hakkında başlatılan savcılık soruşturması takip edilmektedir. Denizli Tabip Odası olarak başladığı günden bu yana karşı olduğumuz sağlıkta uygulanmakta olan performans sistemi hekimlerimiz arasındaki çalışma barışını bozmakta ve hekimlerimizi bu tür soruşturmalar ile karşı karşıya getirmektedir.”