REKLAMI GEÇ

Tıp öğrencileri iyi hekimliği tartıştı

Tıp öğrencileri iyi hekimliği tartıştı

Pamukkale Üniversite Halkçı Sağlık Topluluğu ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem ve Prof. Dr. Göksel Altınışık’ın konuşmacı olarak katıldığı “İyi Hekimlik” konferansı yoğun ilgi gördü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2015 Çarşamba, 08:55

Pamukkale Üniversite Halkçı Sağlık Topluluğu tarafından organize edilen “İyi hekimlik” konferansı Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğe Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Günfer Turgut’un yanı sıra çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

denizli-pamukkale-universitesi-halkci-saglik-toplulugu-iyi-hekimlik-tartisildi-ic

BU KÖTÜ GÜNLERİ ANCAK İYİLERLE AŞABİLİRİZ
Konferans öncesi söz alan Halkçı Sağlık Topluluğu Başkanı tıp fakültesi öğrencisi Nazlı Çetin, “İyilere en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. Ülkemizin birliğinin ve bağımsızlığının hedef alındığı bu zamanları ancak iyilerle aşabiliriz. O iyilerden birini kaybettik, söyleşimize hepimizi güldürürken düşündüren Levent Kırca ustayı anarak başlamak istiyoruz” dedi.
Çetin’in Pamukkale Üniversite Halkçı Sağlık Topluluğu’nu tanıtmasının ardından, öğrencilerle yapılan ‘İyi Hekimlik Nedir’ sunumu izlendi.

denizli-pamukkale-universitesi-halkci-saglik-toplulugu-iyi-hekimlik-tartisildi-ic-2

İYİ HEKİM KENDİNDEN BAŞKASI İÇİN DE İYİSİNİ İSTEYENDİR
Konferansın konuşmacılarından Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, sağlıktaki son durumu, iyi hekimlik uygulamalarında yaşanan sorunları, sağlıkta dönüşümün sonuçlarını ve sorunların çözüm yollarını anlattı. Önem’in, “İyi hekim kendinden başkası için, toplum için de iyisini isteyen ve bunun için mücadele edendir” sözleri salondan büyük alkış aldı.

denizli-pamukkale-universitesi-halkci-saglik-toplulugu-iyi-hekimlik-tartisildi-ic-1

İYİ HEKİM OLMAK İÇİN ÖNCE İYİ İNSAN OLMAK GEREKİYOR
İlk şiir kitabını yayınlayan Göğüs Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Göksel Altınışık ise iyi hekim olmak için önce iyi insan olmak gerektiğini vurguladı. Kendi deneyimlerini anlatan Prof. Dr. Altınışık, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.

Soru cevaplarla geçen samimi söyleşinin ardından 34 öğrenci Halkçı Sağlık Topluluğu’na üye oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı