REKLAMI GEÇ

Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kutlanıyor

Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kutlanıyor

Diş hekimleri, Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası’nı kutluyor. Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende konuşan Denizli Diş hekimleri Odası Başkanı Musa Akyol, Türk halkının dişsiz, muayenesinde çalışan diş hekimlerinin işsiz, kamuda çalışan diş hekimlerinin ise köle durumunda olduğunu söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 16 Kasım 2015 Pazartesi, 11:49

Diş Hekimleri Günü ve Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kutlamaları başladı. Denizli Diş Hekimleri Odası üyeleri hafta nedeniyle Pamukkale Kaymakamlığı önünde tören düzenledi, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle devam etti.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TABLOSU VAHİM
Törende konuşan Denizli Diş hekimleri Odası Başkanı Musa Akyol, Türkiye’nin ağız ve diş sağlığında geldiği durumu özetledi. Türkiye’de, yüzde 90’ın üzerinde tedaviye muhtaç diş eti hastalıkları, diş çürükleri ve diş eksikliği bulunduğunu belirten Akyol, 65 yaş üstünde dişsizlik oranının yüzde 67, 0-11 yaş grubunda çürük oranının ise AB ülkelerine göre 6 kat fazla olduğunu kaydetti.

DİŞ HEKİMLERİNİN DURUMU İÇLER ACISI
Türk halkının dişsiz, muayenesinde çalışan diş hekimlerinin işsiz, kamuda çalışan diş hekimlerinin ise köle durumunda olduğunu söyleyen Başkan Akyol, “Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin nitelikli ve sürdürülebilir olması için, şu anda atıl durumda bırakılan 15 bin serbest çalışan diş hekimi de ülkenin ağız diş sağlığı hizmetlerine dahil edilmelidir. Sağlık bakanlığına bağlı kurumlar ağırlıklı olarak koruyucu ağız diş sağlığı hizmetleri vermelidir. Ülkenin ‘çürüksüz’ geleceği buna bağlıdır. Diş hekimi fakültelerinin alt yapısı, öğretim üyesi ve akademisyen sorunu çözülmeli, fakülteler performans kıskacında kurtarılarak, gerçek görevi olan bilimsel araştırma ve eğitim çalışmalarına yönlendirilmelidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı