REKLAMI GEÇ

Toplum sağlık merkezlerinin sayısı artacak

Toplum sağlık merkezlerinin sayısı artacak

Bir dizi açılışa katılmak için ilimize gelen Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türkiye’de Toplum Sağlığı Merkezlerinin artması için çalışmalarda bulunacaklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 13 Kasım 2009 Cuma, 17:38

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın, Denizli ziyareti öncelikle Karşıyaka Mahallesi’ndeki Toplum Sağlığı Merkezi açılışıyla başladı. Bakan Kavaf, buradaki açılış öncesinde yaptığı konuşmada, Türkiye’deki Toplum Sağlı Merkezlerinin artması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bakan Kavaf, Türkiye’de SHÇEK’E bağlı 77 Toplum Sağlığı Merkezi olduğunu belirterek, vatandaşların bu merkezlerden faydalandıklarına dikkat çekti.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın ise Toplum Sağlığı Merkezlerini en ihtiyacı olan varoş mahallelerde yaptıklarına dikkat çekerek, bu merkezlerde koruyucu aile ve rehabilitasyon hizmeti verdiklerini söyledi. Denizli’de Toplum Sağlığı Merkezleri’nin 470 kişiye hizmet verdiğini belirten Altın, Denizli’nin en ücra noktalarına kadar ulaştıklarını, müracaat edildiği taktirde 15 günde özürlü işlemlerinin tamamlanabileceğini kaydetti.

Kadınların belli bir yaşa geldiğinde, yaşadıkları sağlık problemlerini kadın kaderi olarak yorumladığını ve hastalıklarını gizlediğini belirten Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de, bunun önüne geçmek için Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile belediyenin tahsis ettiği mobil sağlık araçlarıyla mahallelerdeki kadınları sağlık taramasından geçirdiklerini söyledi.

Vali Yavuz Erkmen de, Denizli’nin sosyal hizmetler alanında Türkiye’nin en iddialı illerinden biri olduğuna dikkat çekerek, yakın bir tarihte Denizli’de engelsiz yaşam merkezinin kurulacağı müjdesini verdi.

KENT KONSEYİNİN YERİ TÖRENLE AÇILDI
Bakan Kavaf, buradaki açılışın ardından Lise Caddesi’nde Denizli Belediyesi Kent Konseyi’nin hizmete açtığı binanın açılışını gerçekleştirdi. Bakan Kavaf, buradaki konuşmasında ise demokratikleşme konusuna değindi. Kavaf, dünyada en çok kalkınmış ülkelerin demokratikleşmiş ülkeler olduğuna dikkat çekerek, “Demokratikleşmenin en temel şartı sivilleşme ve yerelleşmedir. Sivilleşme ve yerelleşme yoluna girmeyen ülkeler demokratikleşmeyi gerçekleştiremezler. Halkın yerel yönetimlere katılmaları, kent meclisi çalışmalarına olan destekleri ile o hizmetleri daha da ileriye götürecektir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı