REKLAMI GEÇ

UMKE ordusuna 24 gönüllü daha katılacak

UMKE ordusuna 24 gönüllü daha katılacak

Türkiye’de yaşanan olası afet ve olağan dışı diğer durumlarda yardıma ilk koşan sağlık ekiplerinden olan UMKE gönüllü ordusuna 24 sağlık personelini daha katılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Aralık 2016 Perşembe, 14:09

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) her geçen gün yeni üyelerle genişliyor. Türkiye’de yaklaşık 8700 gönüllü sağlık personeline sahip ağın Denizli, Aydın ve Muğla’yı kapsayan 19’ncu Bölge Koordinatörlüğü’nde yeni katılımlar sürüyor.

Gönüllülük esasına dayalı sistemde UMKE üyesi olmak isteyenler önce eğitime alınıyor. Hafta başında Karahayıt’taki Richmond Otel’de başlayan Temel Sertifikasyon Eğitim Programı 24 yeni üyeyi sisteme kazandıracak.

Eğitime alınan 24 gönüllü sağlık personeli, teorik ve temel uygulamaları içerek 25 ayrı ders müfredatı ile zorlu saha, enkaz, triaj, olay yeri yönetimi eğitimi alıyor. Katılımcılar ayrıca tatbikata da katılıyor. Tüm bu derslerden başarı ile geçen kursiyerler temel eğitim sertifikasını olarak UMKE personeli olmaya hak kazanacak.

Zorlu şartlar ya da enkaz altında görev alacak bu sağlık personeline olası afet ve olağan dışı durumlarda hayat kurtarabilmeleri için önemli eğitimler veriliyor. Adaylar bu eğitim kapsamında, temel yaşam desteği, ileri yaşam desteği, hasta taşıma teknikleri, dahili aciller, afet psikolojisi, afet iletişi, afet yönetimi ve organizasyonu gibi dersler alıyor. Adaylara zorlu koşullarda hayatta kalma becerisini de içeren eğitimlerle kişisel bilgi ve becerilerin artırılması hedefleniyor.

19’ncu Bölge Koordinatörlüğü olarak Denizli’ye Muğla ve Aydın illerinin de bağlı söyleyen Denizli İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, hafta başındaki temel sertifikasyon eğitimini, “Büyük bölümü birinci derece deprem kuşağında bulunan ülkemizde olası zararı azaltmak amacıyla, gönüllülerden oluşan en geniş katılımlı medikal kurtarma ekibinin ülkemizde bulunduğuna ve bu ekibe yeni üyeler kazandırmak için, eğitim çalışmalarına zaman ve kaynak ayırmak gerektiğine inanıyorum” diyerek başlattı.

Arpacı Denizli, Aydın ve Muğla’da toplam 220’nin üzerinde UMKE gönüllüsü bulunduğunu belirterek, “Bu konuyu çok ciddiye alıyoruz. Sertifika eğitim programımıza katılan herkes UMKE üyesi olamıyor. Bu programı başarı ile tamamlamak gerekiyor. Gönüllülerin her geçen gün sayıları artıyor. Katılımcılara gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı