REKLAMI GEÇ

3. uyku laboratuvarı Buldan’da açıldı

3. uyku laboratuvarı Buldan’da açıldı

Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Uyku Laboratuarı açıldı. Uyku laboratuarında, horlama, uykuda solunum problemi ve uykusunu yeterince alamama gibi rahatsızlığı olan hastaların takipleri yapılarak, rahatsızlıkları saptanabilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ekim 2015 Perşembe, 08:30

Denizli Devlet Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanesi’nden sonra Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde uyku laboratuarı hizmete girdi.

UYKU SORUNU HAYATI OLUMSUZ ETKİLER
Uyku Laboratuarı Sorumlu Hekimi ve Göğüs Hastalıkları Uz. Dr. Merda Erdemir Işık, uyku sorununun son yıllarda önem kazanan ve kişinin hayatını olumsuz yönde etkileyen bir hastalık olduğunu belirterek, “ Horlama, uykuda solunum sıkıntısı gibi şikâyetleri olan hastalara uyku testi yapılması gerekiyor. Obstrüktif Uyku Apne Sendromunun özellikle kalp ve akciğere olumsuz etkiler yapar. Bunları önlemek için yeni kurulan laboratuarımızda hastalara tanı koyup, gerekli tedavileri yapacağız” dedi.

ÖNEMLİ BİR EKSİKLİK GİDERİLDİ
Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Alparslan Alsoy da Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Uyku Laboratuarı olmamasının kendileri için büyük bir eksiklik oluşturduğunu, laboratuarın açılmasıyla bu eksikliğin giderildiğini söyledi.

KAPASİTEYİ ARTIRABİLİRİZ
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk Denizli Devlet Hastanesi’nde 10 yıldır hizmet veren uyku laboratuarının Buldan’a da kurulmasının önemli olduğunu belirtti.
Öztürk, “ Ben de bir göğüs hastalıkları uzmanı olduğum için Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin benim için önemi çok büyük. Denizli’nin ilk uyku laboratuarını 2005 yılında kurmak yine bana nasip olmuştu. Buldan’a Göğüs Hastalıkları Uzmanımız Dr. Merda Erdemir’in atanmasıyla ve doktorumuzun uyku sertifikasının olması nedeniyle hemen uyku laboratuarının kurulması için çalışmalarımızı başlattık. Çok şükür bugün açılışını gerçekleştirdik. İlk etapta tek yatak olarak başlayacağımız uyku laboratuarı ilerleyen zamanlarda ihtiyaca göre iki yataklı olacak şekilde düzenleyeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı