REKLAMI GEÇ

Uzmandan uyarı: Medyatik diyetlere aldanmayın

Uzmandan uyarı: Medyatik diyetlere aldanmayın

Diyetisyen Hüdanur Ulutürk, kilo vermede çok başvurulan düşük kalorili, tek gıdalı sağlıksız ve medyatik diyet programlarına karşı uyarılarda bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2020 Perşembe, 18:23

Merkezefendi Sağlıklı Hayat Merkezi Diyetisyeni Hüdanur Ulutürk,
koronavirüs nedeniyle evde geçirilen dönemde ile sosyal hayata dönüş döneminde günlük yaşamın, beslenme alışkanlıklarının ve fiziksel aktivite düzeyinin etkilendiğini söyledi.

Beslenmenin koronavirüsten korunmada önemli rol oynadığını dile getiren Ulutürk, “Bu yıl evde karantinada geçirdiğimiz süreçte günlük düzenimiz hızla değişmiş, uzun süre evde kalma sonucunda duygusal yeme davranışı eğilimleri ve sık atıştırmalarda doymuş yağ ve basit şeker tüketimi artmıştır. Enerji alımı hızla artarken enerji harcama düzeyi azalmış ve bozulan bu denge hızlı ağırlık artışına, yağlanmaya sebep olmuştur” dedi.

HIZLI KİLO VERDİREN MEDYATİK DİYETLERE DİKKAT
Kontrolsüz hızlı ağırlık artışı ve yaz aylarına girerken hızlı kilo kaybetme isteği ile verilen ilk refleksin sağlıksız ve medyatik diyet programlarını uygulama yönünde kendini gösterdiğini belirten Ulutürk, bu tarz diyet uygulayanlara karşı uyarılarda bulundu.

Ulutürk, “Özellikle sıkı egzersiz ile birlikte uygulanan çok düşük kalorili diyetlerin, tek gıda diyetlerinin, yetersiz ve dengesiz beslenme programlarının bireylerin vücut analizlerinde sağlıksız sonuçlara sebep olduğu bilinmektedir. Bu programlar sonucunda; bel çevresinde ve yağ oranında bir değişme olmadan hızlıca kas ve su kayıpları meydana gelmektedir. Bireylerin vücut direncini azaltan, ilerleyen dönemde farklı kronik hastalıklara temel oluşturan, Yo-yo sendromu ile hızlıca verilen kiloların tekrar hızlı ve kalıcı artışına sebep olan sağlıksız beslenme programlarının yerine yeterli ve dengeli beslenme programları desteklenmelidir. Hızlı kilo kaybının yerine ise kontrollü kilo kaybı hedeflenerek ömür boyu sağlıklı beslenme bilinci oluşturulmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı