REKLAMI GEÇ

Uzmanlar sigarayı bırakmak isteyenlere çağrı yaptı

Uzmanlar sigarayı bırakmak isteyenlere çağrı yaptı

Denizli Merkezefendi Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği’nde görevli Dr. Eylem Küçükebe, sigarayı bırakmak isteyen tiryakilere çağrı yaptı ve bunun için en uygun zamanın Ramazan ayı olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2019 Çarşamba, 11:00

Sigara tiryakilerine uzmanlar çağrı yaptı. Özgür iradenin Ramazan ayında daha güçlü olduğunu söyleyen uzmanlar, sigarayı bırakmak isteyenlerin bu fırsatı değerlendirmeleri gerektiğini dile getirdi. Denizli Merkezefendi Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği’nde görevli Dr. Eylem Küçükebe, yapılan araştırmaların nikotin bağımlılarının büyük bir bölümünün Ramazan ayında sigara alışkanlığından kurtulduğunu gösterdiğini söyledi.

Sigara bağımlılığından kurtulmak isteyenlerin poliklinikte ayrıntılı sigara öyküsünün değerlendirildiğini de söyleyen Küçükebe, “Sigara Bırakma Tedavileri, Nikotin Replasman tedavisi ve Bupropion veya Vareniklin ile yapılan medikal tedavidir. Sağlık Bakanlığı tarafından ilaçlar ücretsiz olarak veriliyor. İlk onbeş gün içerisinde ve aylık yüz yüze kontrol görüşmeleri yanında telefon ile yapılan görüşmeler tedavinin yakın izlemi açısından önemlidir” dedi.

Ramazan ayının bu konuda kaçırılmayacak bir fırsat olduğunun altını çizen Dr. Eylem Küçükebe, “ Ramazan ayı boyunca gün içerisinde zorlanmadan orucunu tutan Nikotin bağımlılarını Sigara Bırakma Polikliniklerine bekliyoruz. Çünkü bu dönem sigaradan kurtulmak için çok uygundur” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı