REKLAMI GEÇ

Vali Karahan zehirlenen işçileri hastanede ziyaret etti

Vali Karahan zehirlenen işçileri hastanede ziyaret etti

Kumkısık’ta bir tekstil fabrikasında sabah saatlerinde meydana gelen gaz kaçağından zehirlenen işçilerin sayısı 68’e yükseldi. Vali Hasan Karahan gaz sızıntısından etkilenen işçileri hastanede ziyaret etti, sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ekim 2017 Cuma, 17:42

Sabah saatlerinde doğalgazlı ısınma sisteminde bakım çalışması yapan işçiler tanklara ağır ve keskin kokusu bulunan PHD gazı bastı, sızıntı meydana gelince de gaz bütün fabrikayı kapladı.

Gazın etkilediği işçilerin mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayetleri göstermesi üzerine fabrikaya çok sayıda sağlık ekibi ve itfaiye yönlendirildi. Gazdan etkilenen işçiler ambulans ve özel araçlarla Denizli’deki hastanelere sevk edildi.

Tedavi altına alınan ve durumları iyi olan işçileri Vali Hasan Karahan hastanelerde ziyaret etti. İşçilere geçmiş olsun dileğinde bulunan ve durumlarıyla ilgili bilgi alan Vali Karahan, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Vali Karahan, “Bu sabah saatlerinde, bir tesiste bir gaz sızıntısı sonucu zehirlenme vakası yaşadık. Şu ana kadar hastanelerimize 68 müracaat oldu. Hepsinin de sağlık durumu iyi. Hastanelerde kısa süreli denetim altına aldık. 18’i devlet hastanelerinde diğerleri de Pamukkale Üniversitesi Hastanesi ve kentteki özel hastanelerde tedavi görüyor. Tedbirler ve neden olduğuyla ilgili araştırma ve incelemelerimiz devam ediyor. Şu an için endişe edilecek bir durum yok. Gaz sızıntısının bir ihmal ya da bir arızadan mı kaynaklandığına bakıyoruz. Sarımsak kokulu bir gaz sızıntısı şeklinde ortaya çıktığı bize bildirildi. Bu da daha hafif bir gaz zehirlenmesi vakası, bununla ilgili sebebini ve nasıl engellenebileceğini araştırıyoruz. Kusurlu varsa, sorumlu varsa onlarla ilgili resmi işlemler ve soruşturma boyutu devam ediyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı