REKLAMI GEÇ

Vali teftişte

Vali teftişte

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ni ziyaret ederek Valilik ile birlikte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Kocatepe ayrıca Denizli Devlet Hastanesi’nde yapımı devam eden Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi ve Anne Oteli’nde incelemelerde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Aralık 2014 Çarşamba, 13:02

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ni ziyaret eden Vali Şükrü Kocatepe, birliğe bağlı sağlık tesisleri hakkında bilgi aldı.

Vali Kocatepe ayrıca, yapımı devam eden 22 yataklı 2. Basamak Erişkin Yoğun Bakım Ünitesini ve Denizli Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi’nde yapımı tamamlanan ‘Anne Oteli’nde incelemelerde bulundu.

denizli-vali-kocatepe-ddh-inceleme-ic

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi ve Anne Oteli hakkında bilgi verdi. Acar, “ Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan 22 yataklı 2. Basamak Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi ile birlikte Denizli Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım yatak sayısı 112 olacak. Buldan ve Çivril’e 6, Tavas’a 4 ve Acıpayam Devlet Hastanesi’ne 2 yataklı yoğun bakım ünitelerinin de eklenmesiyle bu sayı birliğe bağlı hastanelerde 182’ye çıkacak ve Denizli’de kamuda yoğun bakım ünitelerinde gözle görülür bir rahatlama olacak” dedi.

“Annelerimiz ‘Anne Oteli’nde Kalabilecek”
Denizli Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi’nin yapılan düzenlemelerle 22 yataklı Anne Oteli’ne dönüştürüldüğünü söyleyen Acar, ‘Anne Oteli’nin şehir dışından gelen hastaları büyük ölçüde rahatlatacağını belirtti.

Vali Kocatepe’ye hastane hakkında bilgi veren Acar şunları söyledi: “İl dışından gelen ve bebeği çeşitli nedenlerden dolayı yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi görmek zorunda olan anneler kalacak yerleri olmadığı için hastane koridorlarında ya da hastane bahçesinde beklemek zorunda kalıyordu. Annelerimizin sıkıntı yaşamamaları için otel konseptinde ’22 yataklı Anne Oteli’ni açtık. Anne Oteli’yle annelerimiz çocuklarından uzak kalmayacak. Daha da önemlisi yeni doğan yoğun bakım ünitesinde kalan bebekler anne sütünden mahrum olmayacak.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı